Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Sexleven in het slop? 5 tips om het weer leuk te maken tussen de lakens

In veel lange relaties komt het sexleven door werk of kinderen op een lager pitje te staan.  Met deze tips van experts geef je je sexleven een boost. 

1. Creëer verwachting
“Als je sexleven een sleur is geworden, zit je waarschijnlijk in dezelfde voorspelbare routine. Schud de boel snel op door de verwachting van iets nieuws te creëren. Vertel het aan je partner: ‘ik heb een verrassing voor je in petto’. Doe iets leuks of nieuws, maar vertel je partner niet wat dat is. Die verwachting is voor jullie allebei opwindend”, aldus een seksuoloog.

Advertentie

2. Stel je doelen bij
“Bedenk wat je op sexueel gebied zou willen ervaren. Dat kan bijvoorbeeld zijn: intimiteit met je partner of genot (voor jezelf of je partner). Denk over de positieve gevolgen die sex kan geven. Dat kan zorgen voor betere sex en dat je het vaker wilt doen”.

3. Denk verder dan ‘verlangen’
“Als je een happy end wilt voor je seksleven, denk dan niet dat je altijd zin moet hebben.  Vergeet wie er zin heeft en wie niet, en begin met 15 minuten lust opwekken. Dat kun je doen door te zoenen, te strelen, samen een pornofilmpje te kijken, een fantasie te delen of een massage te geven. Het gaat er niet om dat zin hébt, maar of je bereid bent om die zin op te wekken.”

4. Stimuleer je zintuigen
“De meeste mensen zijn geboren met 5 zintuigen: reuk, smaak, voelen, horen, zien. Ik voeg er nog 2 toe: geestelijk en emotioneel. Iedereen heeft zintuigen die hem het meest opwinden. Ontdek nieuwe manieren om jezelf op te winden door je 3 meest erotische zintuigen te ontdekken. En deel die dan met je partner.”

5. Leer nieuwe dingen
“Leer samen met je partner nieuwe dingen op sexueel gebied. Bijvoorbeeld door een boek of artikelen te lezen over sexualiteit. Het kan geen kwaad om nieuwe basics te leren en die te oefenen met je partner.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Real Simple, Beeld: iStock

Roos Schlikker: “Ik gluur naar m’n zoon, naast me in de auto, en ik zie jou, mam”

Roos Schlikker

Roos Schlikker (45) heeft twee zoons, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen.

Lieve mama,

Ik moet je iets vertellen: Miró heeft nieuwe schoenen. ‘Vette patta’s’ noemt hij ze. Ze waren hartstikke duur en ik wilde ze niet kopen, want het jong voetbalt voortdurend in de bagger, maar hij wilde ze zo graag. Dus spaarde hij ervoor en vroeg hij voor zijn verjaardag alleen schoengeld. Vanochtend ging de bel. Springend als een kangoeroe nam hij de doos van de bezorger aan en daar lagen ze: peperdure Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien