Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Welk sinterklaaslekkernij bevat de meeste calorieën?

Wie zoet is krijgt lekkers… Met Sinterklaas wordt altijd veel gesnoept en we weten allemaal dat al dat lekkers niet goed voor je is. Maar in welke lekkernij zitten eigenlijk de meeste calorieën?

We zetten het aantal calorieën per type snoepgoed voor je op een rijtje gezet:

Advertentie

 • 5 pepernoten: 53 kcal
 • 1 stukje taaitaai: 70 kcal
 • 1 schuimpje: 10 kcal
 • 10 kruidnoten (1 handje): 75 kcal
 • 5 chocoladekruidnoten: 51 kcal
 • 1 speculaasje: 33 kcal
 • stukje marsepein (25 gram): 105 kcal
 • blokje gevulde speculaas (25 gram): 120 kcal
 • stukje banketletter (30 gram): 136 kcal
 • stukje melkchocoladeletter (25 gram): 137 kcal
 • hele chocoladeletter (100 gram): 548 kcal

Suikerklontjes
Maar om echt in één oogopslag te zien hoeveel suikers er in het strooigoed zit, kan onderstaande afbeelding handig zijn. Op Instagram gaat namelijk een foto rond waarop te zien is hoeveel suikerklontjes er in de verschillende sinterklaaslekkernijen zitten. En de hoeveelheid is best schokkend.

Caloriebommetjes
Zo zit er in een chocoladeletter van 135 gram, maar liefst 64 gram suiker. Dit zijn maar liefst 16 (!) suikerklontjes. In een gevulde speculaas van 100 gram zitten 10 suikerklontjes en in een amandelstaaf van 100 gram zitten 8 stuks. Het zijn dus échte caloriebommetjes.

Meest verantwoorde keuze
Als je wel lekker wilt snoepen, maar zo min mogelijk calorieën binnen wilt krijgen, kies dan voor luchtig strooigoed zoals taaitaai, kruidnoten en schuimpjes. Serveer het snoepgoed in kleine bakjes. Volgens het Voedingscentrum eten mensen dan minder. Bovendien is het slim om naast snoepgoed ook wat gezonds op tafel te zetten. Bakjes met mandarijnpartjes, wortels of paprika ziet er gelijk ook hartstikke gezellig uit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Just saying 😉

Een bericht gedeeld door Detox & Reload (@detox_reload) op

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Het Voedingscentrum, Margriet. Beeld: iStock

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien