Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Wil je slanker lijken? Begin bij je onderkin!

Leuk, die foto’s van dat feestje laatst, maar jouw kritische blik ziet vooral die onderkin. Zelfs als de rest er prima mee door kan, doet die bolle toet je dikker lijken dan nodig. Geen nood: met deze tips is je kaaklijn in een mum van tijd weer strak.

Tip 1: Afvallen
Het lijkt een open deur, maar je gezicht is de eerste plek die toont dat je een paar pondjes kwijt bent. Dus kies weer wat vaker voor groenten als tussendoortje en neem de trap in plaats van de lift, dan ben je dat kussentje onder je kin zo weer kwijt.

Advertentie

Tip 2: Zit rechtop
Goed rechtop zitten helpt niet alleen optisch, het maakt ook je kaakspieren sterker. Hierdoor blijft vet minder snel plakken.

Tip 3: Kauwgom kauwen
Door kauwgom te kauwen geef je de spieren in je kaken en je gezicht een fijne training. Zo verbrand je het extra laagje kin en hou je ook nog eens de huid van je gezicht stevig.

Tip 4: Onderkin-fitness
Je kunt de diepere spieren in je kaak ook doelbewust trainen met speciale oefeningen. Dat werkt zo: open je mond wijd en trek vervolgens je onderlip stevig over je ondertanden. Beweeg je onderkaak op en neer, dan voel je duidelijk dat je spieren aan het werk gaan. Kleine extra tip: doe dit op het toilet of een andere plek waarvan je zeker weet dat je even alleen bent. Echt charmant is zo’n oefening namelijk niet…

Bron: Fitday.com. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Ik moffel de grote glasscherf op de grond snel weg”

Sylvia Witteman | Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week doet ze een poging om het huis van haar moeder schoon te maken. 

“Goed nieuws!”, zegt mijn moeder in het verpleeghuis. “Ik mag morgen naar huis!” Een week of vier heeft het wel geduurd voordat ze weer een beetje uit de voeten kon met haar nieuwe heup, maar nu is het toch (bijna) zover. “Stofzuigen en dweilen en zo kan ik voorlopig niet”, zegt ze. “Het zal wel een smeerboel zijn thui

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien