50% korting op dagentree bij verschillende wellness resorts >

Zoek binnen:

Onderzoek bevestigt: we slapen beter naast een hond dan naast onze partner

Slaap je de laatste tijd slecht? Dan hebben we wellicht een oplossing voor je (en een mooi excuus om ein-de-lijk een hond in huis te nemen): laat de hond gezellig naast je in bed slapen.

Onderzoek wijst namelijk uit dat vrouwen beter slapen met een hond aan hun zijde, dan naast hun partner.

Advertentie

Bedpartners
De resultaten van het onderzoek werden laatst gepubliceerd in het vakblad Anthrozoös. Doel van het onderzoek was om te kijken welk effect bedpartners (mensen, honden en katten) hadden op de slaap van vrouwen. Bijna duizend Amerikaanse vrouwen werden ondervraagd. Daarvan deelde 57% het bed met een partner en had 7% een hond of kat in huis. Van die laatste groep sliep 55% naast hun hond. Bij de dames met een kat was dat 31%.

Grote winnaar
En wat blijkt? De dames die naast hun hond slapen, kwamen als grote winnaar uit het onderzoek. Vrouwen die naast hun kat of partner slapen, blijken ’s nachts vaker wakker te worden. Honden verstoren de slaap duidelijk minder.

Strakke routine
Een verklaring daarvoor kan zijn dat het hebben van een hond veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Daardoor hebben mensen met een viervoeter vaak een strakke(re) routine. En dat werkt positief voor het slaapschema van zowel hond als baasje. De dames met een hond bleken bijvoorbeeld ook eerder naar bed te gaan en eerder op te staan dan de dames met een kat.

Het onderzoek was met name gericht op het slaapgedrag en op hoe de vrouwen zelf vonden dat ze sliepen. Maar de uitkomst is duidelijk: vrouwen slapen over het algemeen dus het best naast een hond.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien