50% korting op dagentree bij verschillende wellness resorts >

Zoek binnen:

Dit is waarom slapen met je huisdier geen goed idee is

Het is dan wel heel gezellig om samen met je huisdier onder de wol te kruipen, maar dat is niet zo’n goed plan als het lijkt. Slapen met je huisdier kan namelijk ernstige oogproblemen veroorzaken. 

Door het slapen met huisdieren kun je last krijgen van jeukende, gezwollen rode ogen. En daar hoef je niet eens een allergie voor te hebben. Dit probleem wordt veroorzaakt door demodex, een soort mijten die rond de ogen van dieren leven. Deze mijten zijn overdraagbaar van dier naar mensen, vooral in het donker.

Advertentie

Wimpers
Demodex, ook wel puppyschurft, houden niet van licht en worden daarom actief in het donker. Ze zoeken het liefst een vochtig plekje met haar. Je wimpers zijn dus hun ideale thuis. Via het beddengoed verplaatsen de oogmijten zich van je huisdier naar jouw ogen.

Extreem droge ogen
Als de mijten eenmaal in je wimpers zitten, krijg je ze daar moeilijk weg. Dat veroorzaakt klachten als jeuk en zwellingen en kan zelfs leiden tot permanente schade als extreem droge ogen en wazig zicht. Dit probleem is groter dan je denkt, want uit onderzoek blijkt meer dan 80% van de baasjes de beestjes in zijn of haar wimpers heeft. Je huisdieren kunnen dus echt beter in hun eigen bed slapen.


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Goedgevoel.be. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien