Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Waarom je beter niet kunt gaan slapen met natte haren

Het lijkt soms zo’n goed idee als je ’s avonds laat onder de douche vandaan komt: gewoon lekker met natte haren je bed induiken. Toch kun je dat maar beter niet doen.

Veel mensen denken dat je verkouden kunt worden door met nat haar te gaan slapen. Dat is niet het geval: een verkoudheid wordt veroorzaakt door een virus, niet door vocht of kou. Je bent hooguit iets vatbaarder voor het virus als je met natte haren slaapt.

Advertentie

Kwetsbaar
Maar er is wel een andere reden waarom je beter niet met nat haar in bed kunt stappen: je beschadigt je haar ermee. Als je haar lange tijd nat is, zwelt de haarschacht op en is het haar extra kwetsbaar. Om die reden is het ook geen goed idee om je haar te borstelen als het nat is.

Infecties
En dat is niet het enige. Als je met nat haar gaat slapen, komt het – lauwwarme – water uit je haar op en in je kussen. En laat dat nou nét de ideale omstandigheden creëren voor bacteriën. Hiermee maak je de kans op allerlei infecties onnodig groot.

Gespleten haarpunten
Als je in je slaap met je natte haar over het kussen beweegt, kan je haar breken of uitvallen. Daarnaast droogt je kapsel op een vreemde manier op, waardoor je de volgende dag allerlei trucs met de stijltang uit moet halen om een badhairday te voorkomen. Door je vervormde haar weer in model te stylen, wordt het poreus en breekbaar. Ook kan het tot gespleten haarpunten leiden.

Niet te strak
Een strakke vlecht of knot maken terwijl je haar nog nat is, wordt ook afgeraden. De haren kunnen afbreken door het elastiek. Ook kan het vocht niet goed verdampen als het haar te strak ingebonden is. En dat heeft weer haaruitval tot gevolg. Voortaan dus toch maar even je haar laten drogen, voordat je je bed induikt!

Toe aan een nieuw, fris dekbedovertrek?

WALRA Dekbedovertrek Odd Twins - 100% katoen
WALRA Dekbedovertrek Odd Twins - 100% katoen
€ 39,95 € 29,95
Bekijk dit product

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Marie Claire. Beeld: iStock 

Dít is de numerologische weekvoorspelling van week 4

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

[premium-verder-lezen]Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli v

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien