Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Slaap je slecht op vakantie? Zó krijg je overal genoeg nachtrust

Hoe zacht of groot het bed elders ook is, nergens slaap je zo lekker als thuis. Maar kun je echt heel slecht slapen op nieuwe plekken? Doe dan je voordeel met deze tips van experts.

Wanneer je slecht slaapt op vakantie, kan dit je reis negatief beïnvloeden. Wat minder slaap betekent minder energie overdag, terwijl je dat juist nodig hebt als je een nieuw land wilt ontdekken.

Advertentie

Gevoelige slapers
Om ook op vakantie lekker te kunnen slapen, is het als gevoelige slaper belangrijk om je helemaal thuis te voelen in je tijdelijke overnachtingsplek, vertelt slaaptherapeut Dr. Nerina Ramlakhan aan Women’s Health. “Gevoelige slapers hebben de neiging om lastiger in slaap te vallen als het gaat om reizen en verblijven op nieuwe plaatsen.”

Diepe slaap op reis
Maar hoe voel je je nou snel thuis in een onbekend bed? Dr. Nerina vertelt dat het belangrijk is om je hotelkamer zo eigen mogelijk te maken, zodat je je er helemaal thuis voelt. “Als er naast je bed een telefoon staat met een fel licht, duw je hem onder het bed of bureau, of leg er een handdoek overheen. En als er iets is waarvan je weet dat het je persoonlijk ergert, verplaats het dan gewoon,” vertelt ze.

Net als thuis
Ook kun je als gevoelige slaper wat persoonlijke dingen meenemen, die je aan thuis doen denken. Dr. Nerina vertelt dat je bijvoorbeeld je eigen kussensloop mee kunt nemen, of een bepaalde geur waar je rustig van wordt. En hou je niet van strak opgemaakte bedden? Haal dan gewoon de dekens los. “Het lijkt misschien een beetje gek om deze rituelen te doen, maar het is wetenschappelijk bewezen dat we slapen als we ons veilig voelen. Dus als er iets is dat je helpt een vertrouwd gevoel te creëren, gebruik het dan”, verklaart Dr. Nerina.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

Áltijd groen in je keuken met deze zelfgemaakte kruidentrolley

kruidentrolley

Niets lekkerder dan koken met verse kruiden. Maar waar laten we al die potjes? Nou, in deze leuke trolley, die je heel makkelijk zelf maakt.

Dit heb je nodig voor de kruidentrolley

  • Zwarte houten keukentrolley € 49,- | 6 opbergblikken taupe 11x11x16 cm € 4,- p.st | Houten schaal Venezia € 7,- | Schuurblok middel € 1,
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien