Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Waarom het een heel slecht idee is om een wesp te doden

Even ontspannen op het terras zitten lijkt er de laatste week niet meer in te zitten. Want hoe warmer het weer, hoe meer wespen. En warm? Dat is het zeker geweest de laatste tijd.

Moeder natuur, inclusief wespen, zijn momenteel een stuk actiever. Niet zo gek dus dat er momenteel een wespenplaag is.

Advertentie

Agressief
En met die wespenplaag kun je dus vervolgens geïrriteerd met een vliegenmepper of een ander attribuut – zo lang het de wesp maar doodt – achter de wesp aanrennen. Maar dit is niet een heel verstandig idee. Want wanneer je eindelijk wraak hebt genomen en de wesp hebt gedood, komt er een bepaald feromoon vrij. En dit maakt andere wespen in de buurt agressiever. Oh-oh.

Steken
De wespen die het feromoon (geheid) vernemen, krijgen meer drang om je te steken. En dat is niet alleen pijnlijk zoals velen van ons weten, maar kan ook gevaarlijk zijn als je nog niet weet of je allergisch bent.

Het probleem is dus zeker niet verholpen wanneer je de wesp doodmaakt. Sterker nog, je bent dan veel verder van huis. Het is dus een stuk handiger om de wesp simpelweg op afstand te houden. En dit is hoe je dat doet.

Libelle Specials
Libelle Specials
4,50
Bestel

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: flair.be. Beeld: iStock

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien