Cadeautip: 4-delige My-Jewellery sieradenset voor € 39,95

Zoek binnen:

Dit is dé nr. 1 truc om snel in slaap te vallen

O de ironie: je voelt je de hele dag moe, maar zodra je hoofd het kussen raakt, lig je klaarwakker naar het plafond te staren. Met deze tip ben je voor je het weet in dromenland. 

In bed heb je eindelijk de rust om eens te overdenken wat er die dag allemaal is gebeurd en wat je de volgende dag allemaal moet doen. Tadaa: het eerstvolgende uur lig je alleen nog maar te malen en lijkt de slaap verder weg dan ooit. Zodra je jezelf betrapt op piekeren, pas dan deze tip toe (en er komt geen schaap aan te pas).

Advertentie

Wat je doet: sluit je ogen en probeer het huis waarin je bent opgegroeid tot in detail voor je te zien. Loop door de gangen en ga iedere kamer in. Visualiseer de foto’s die op de muren hangen en die ouderwetse bloemensprei waar je jaren onder geslapen hebt. Voor je het weet hoor je de vogeltjes fluiten, schijnt de zon naar binnen en ben je minstens de komende 6 uur in dromenland.

Waarom het werkt: Het is afleiding. Iedere minuut die je denkt aan die vreselijke middelbare schoolfoto’s die nog steeds bij je moeder op de wc hangen, is weer een minuut minder stressen over al die dingen die je nog moet doen in het hier en nu.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

BEKIJK OOK: 5 tips tegen slapeloosheid van dokter Rutger

Bron: Pure Wow. Beeld: Dana van Leeuwen

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien