Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Waarom je sneller aankomt van eten onder stress dan normaal

We weten allemaal dat stress niet erg goed voor je is. Nu blijkt ook nog dat je van eten onder stress meer en sneller aankomt dan anders. 

Het is druk op je werk en thuis is er ook genoeg te doen. Dan schiet het er al gauw bij in om gezonde boodschappen in huis te halen. Voor je het weet ben je een paar kilo’s rijker. En daar zat je natuurlijk niet op te wachten. Ben je dan zelf de enige schuldige of is er meer aan de hand?

Advertentie

Extra hongerig
Goed nieuws: het ligt niet helemaal aan jezelf. Het stresshormoon cortisol speelt ook een belangrijke rol. Als je last hebt van veel stress, maak je extra veel coristol aan. Dit hormoon zorgt voor een verhoogde eetlust, dus heb je extra vaak honger.

Trage schildklier
Maar dat is niet het enige. “Ook je schildklier speelt een belangrijke rol”, vertelt voedingswetenschapper Benne Holwerda. “Door die grote hoeveelheid stresshormoon in je lichaam, zet je schildklier minder niet-actieve hormonen om naar actieve hormonen. Dat zorgt voor een trage schildklier. En met een trage schildklier werkt je stofwisseling niet goed en kom je extra aan in gewicht.” Dus als je in een gestreste bui die overheerlijke pizza calzone naar binnen werkt, kom je meer aan dan wanneer je ‘m op een rustiger moment opeet.

Toe aan een dagje ontspanning?

Droom weg en ontspan bij Thermen Berendonck
Droom weg en ontspan bij Thermen Berendonck
€ 36,50 € 15,95
Boek nu extra voordelig

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Vrouw. Beeld: iStock

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien