Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Deze 5 onverwachte dingen kunnen snurken veroorzaken

Snurk jij of ligt jouw partner iedere nacht ontzettend hard te ronken? Dat kan veroorzaakt worden door deze 5 verrassende onverwachte dingen.

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk, maar een snurkende partner kan jouw slaap flink verstoren. Misschien is het dus handig om eens te kijken of één van deze dingen op jouw lief van toepassing zijn.

Advertentie

Drankgebruik
Een glaasje wijn drinken voor het slapengaan maakt je lekker slaperig, maar het kan ook zorgen voor gesnurk in de nacht. Dit komt omdat alcohol de spieren van je luchtwegen verslapt. Hierdoor kun je gaan snurken, zelfs als je normaal gesproken helemaal niet snurkt tijdens je slaap.

Allergie
Als je altijd snurkt kan het komen doordat je een afwijking in je neustussenschot hebt, waardoor ademen door je neus moeizaam gaat. Ook kan het duiden op een allergie. Om te kijken of één van deze dingen daadwerkelijk op jou van toepassing zijn, kun je een allergietest laten doen of langs de KNO-arts gaan.

Overgewicht
Overgewicht kan ook een oorzaak van snurken zijn. Dit komt doordat hierdoor de spieren rondom je nek en keel wat verslappen en je op die plek meer weefsel krijgt. Dit zorgt ervoor dat je sneller gaat snurken dan wanneer je een gezond gewicht hebt.

Schildklier
Kamp je sinds een poos met vermoeidheid, ben je aangekomen, is je haar ineens dunner of heb je last van een erg droge huid? Dan kan dit duiden op een trage schildklier. Ook dit kan een reden van snurken zijn. Als je het idee hebt dat je een tragere schildklier hebt dan normaal, is een bezoekje aan de huisarts zeer aan te raden.

Leeftijd
Hoe ouder je wordt, hoe slapper slapper je weefsel wordt. Dat is een natuurlijk proces, maar kan er helaas wel voor zorgen dat je plots gaat snurken. Om je weefsel sterker te maken, kun je de spieren rondom luchtwegen trainen door bijvoorbeeld veel te zingen.

Bron: Santé. Beeld: iStock

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Speel hier de woordzoeker van maandag 17 februari

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien