Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Snurkt jouw partner? Dat heeft déze gevolgen voor jouw gezondheid

Ligt jouw partner geregeld keihard te snurken, waardoor jij de slaap niet kunt vatten? Uit onderzoek blijkt dat dit niet alleen voor irritaties zorgt, maar ook schadelijk is voor je gezondheid.

Nu weten we wel dat je partner niet voor zijn of haar lol ligt te snurken. Maar toch is het misschien een goed idee om dit onderzoek eens door je snurkende lief te laten lezen.

Advertentie

De impact van snurken
Uit onderzoek van wetenschappers aan de universiteit van Athene blijkt dat de impact van een snurkende partner op je gezondheid groter is dan je zou denken. Voor dit onderzoek werden 140 deelnemers die in de buurt van een luchthaven wonen voor een langere tijd in de gaten gehouden. De onderzoekers wilden namelijk weten wat voor impact de geluidsoverlast op hen had.

Geluidsoverlast
En wat bleek? Hoe meer decibellen geluid, hoe hoger de bloeddruk van de participanten was. Nu klinkt een vliegtuig niet hetzelfde als gesnurk. Maar uit het onderzoek bleek dat de bloeddruk in dezelfde mate steeg wanneer de deelnemers naast een snurkend persoon moesten slapen. En een (te) hoge bloeddruk kan gevaarlijk zijn, en een verhoogd risico op onder andere beroertes, hart- en vaatziekten, nieraandoeningen en dementie met zich meebrengen.

Oplossing
Wat je eraan kunt doen? In een apart bed gaan slapen is natuurlijk niet écht een gezellige oplossing. Wellicht dat goede oordopjes het probleem kunnen verhelpen. En mocht je toch nog wakker liggen van het gesnurk, is een bezoekje aan een slaapkliniek wellicht een idee voor je snurkende partner.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet, Bedrock. Beeld: iStock

Ryanne van Dorst: “Ik praat al snel te veel, ik zeg alles wat in me opkomt”

Ryanne van Dorst - Libelle

Premium

Ryanne van Dorst (35) is muzikant en programmamaker. Ze maakt de podcast Apodcalypse over artiesten en hun muziek. Ryanne heeft een vriendin en woont in Rotterdam.

Waarom moeten we je podcast Apodcalypse luisteren?
"Dat hóeft niet, maar ik wilde voordat de wereld vergaat nog één keer door mijn platenkast lopen. In de podcast luister ik van elke plaat één nummer. Als je meeluistert, leer je misschien nieuwe muziek kennen. Het

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien