Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: kun je spierpijn krijgen van de ventilator?

Nu de temperaturen een zinderende recordhoogte bereiken, is het niet gek dat we wat verkoeling zoeken voor een ventilator. Maar zitten hier ook nadelen aan?

Het is logisch dat we allemaal wat slechter slapen nu we in Nederland te maken hebben met een hittegolf. Om onszelf te helpen ’s nachts een oogje dicht te kunnen doen, hebben veel mensen de ventilator naast hun bed staan. Het brengt verkoeling, en iedere vorm van verkoeling van is meer dan welkom tijdens deze plaknachten. Toch kun je beter niet met zo’n ding aan gaan slapen.

Advertentie

Gespannen

Een ventilator kan namelijk een negatief effect hebben op je lichaam. De koude lucht kan ervoor zorgen dat je spieren gespannen raken, waardoor ze uiteindelijk pijn veroorzaken. Je beweegt haast niet en bed daardoor zijn je spieren gevoeliger voor de koele lucht. Je spieren verkrampen, waardoor je de volgende ochtend met spierpijn opstaat.

Stijve nek

Dit komt voornamelijk voor bij degenen die de ventilator de hele nacht in de buurt van hun nek en gezicht hebben staan. Het is het beste zonder ventilator, maar kun je echt niet in slaap komen zonder frisse lucht? Richt ’m dan op je benen en voeten. Maar op deze onverwachte plek in je slaapkamer werkt een ventilator het allerbest.

Genoeg bewegen

Overdag kun je ook last krijgen van spierpijn door een ventilator, maar komt iets minder vaak voor omdat-ie dan vaak niet urenlang op je nek gericht staat. Werk je met die hitte thuis, zorg er dan voor dat de ventilator draait en niet stilstaat op je gezicht of nek. Sta ook geregeld op en beweeg genoeg, want dan zijn spieren er minder vatbaar voor. Nog een extra tip: Vergeet jezelf ook niet regelmatig in te smeren wat bodylotion, want de koele lucht kan ook een hele droge huid veroorzaken.

Zó voorkom je dat de ventilator een stofmagneet wordt:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Woman and Home, Heart. Beeld: iStock

Lees meer

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien