Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Zo weet je precies wanneer het tijd is om je spiraaltje te vervangen

De anticonceptiepil daalt in populariteit en steeds meer vrouwen kiezen juist voor een spiraaltje. Met een spiraal hoef je immers niet iedere dag een pil te slikken en je bent toch beschermd tegen zwangerschap. Nou ja, 5 jaar lang tenminste.

Het spiraaltje blijft namelijk niet eeuwig werkzaam. De hormoonspiraaltjes Mirena en de Kyleena bieden je 5 jaar bescherming tegen zwangerschap, een koperspiraal 10 jaar. Het is verstandig om ‘m daarna te laten verwijderen of te laten vervangen. De meeste huisartspraktijken lichten je echter niet in wanneer deze tijd is aangebroken, dus hoe onthoud je dit zelf na zoveel jaar?

Advertentie

Houdbaarheidsdatum
Als je iets wil onthouden, zet je meestal een herinnering in je telefoon of je schrijft het op in je agenda. Maar hoe doe je dat als je pas na 5 of 10 jaar herinnerd wil worden? Die agenda die heb je dan niet meer – of nou ja, die gebruik je niet meer. En de kans is ook groot dat je niet meer dezelfde telefoon hebt over 5 jaar. Je zou natuurlijk een briefje met de datum in je nachtkastje kunnen leggen of boven je bed hangen, maar de kans is groot dat dat briefje in de loop der tijd verloren gaat.

Herinnering
Gelukkig is er een manier waardoor je zelf nergens aan hoeft te denken.  Je kunt je gratis registreren op spiraalcheck.nl met de verwijderdatum en de website doet het werk voor je. Superhandig toch?

Hoe werkt het precies? Je krijgt twee herinneringen per e-mail: de eerste krijg je een half jaar van te voren en de tweede een maand van tevoren. Je kunt ook de betaalde versie nemen van €3,50. Dan sturen ze je naast een e-mail ook een nog een sms. Dit raden we alleen aan als je zeker weet dat je nog steeds hetzelfde nummer hebt over 5 jaar. Nu maar hopen dat die site tegen die tijd nog bestaat…

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Verloskundigenhelmond, Stichting Farmaceutische Kerngetallen. Beeld: iStock.

De Dag Nadat Vervolg 15 – Mijn computer werd gehackt

Hacken

Premium

Yvon (45): “Ik heb het telefoonnummer dat ik had gebeld later nog gegoogeld. Meteen verschenen er allerlei berichten met: ‘gevaarlijk’ en las ik ervaringen van mensen die hetzelfde was overkomen en ervoor waarschuwden zéker niet het nummer te bellen dat ik wel had gebeld.

Hoe had ik toch zo dom kunnen zijn om klakkeloos dat nummer te bellen? Ik wist toch wat phishing was, daar werd je toch overal voor gewaarschuwd? Ik had wel eens mailtjes en sm

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien