Ontvang wekelijks de e-column van Manon (dochter Anne-Wil)

Zoek binnen:

Deze sporten zijn ideaal als je niet van groepslessen houdt

Als je wel wat extra lichaamsbeweging kunt gebruiken maar niet graag groepslessen volgt, vind je het misschien lastig om een fijne work-out te vinden die bij je past. Daarom delen we een overzicht van sporten die je juist goed in je eentje kunt beoefenen.

Je moet jezelf wel kunnen motiveren om het te gaan doen, want met groepslessen kun je elkaar nog aanmoedigen om naar de sportschool te gaan. Maar als je gemotiveerd bent, zijn deze sporten ideaal voor jou.

Advertentie

Hardlopen
In het begin is het even doorzetten, maar als je het vaker doet zul je al snel merken dat je conditie beter wordt. Hardlopen is ideaal voor mensen die graag alleen zijn, want de enige mensen die je tegenkomt zijn wandelaars of andere hardlopende sportievelingen.

Zwemmen
Ook baantjes trekken kun je prima in je eentje doen. Het is een ideale work-out, want je traint er je hele lichaam mee. En je hoeft niet te vrezen dat iemand zomaar tegen je aan begint te praten, want een kletspraatje in het water houden gaat niet écht gemakkelijk.

Binnenshuis sporten
Het internet staat vol met handige video’s die je kunt gebruiken voor een doeltreffende sportsessie in je woonkamer. Yoga, pilates of essentrics bijvoorbeeld. Het enige wat je nodig hebt is een yogamatje en een computer – en een flinke dosis motivatie, natuurlijk.

Fietsen
Pak de fiets eens voor een lekkere work-out! In plaats van een klein tochtje naar de supermarkt te maken, kun je een mooie fietsroute uitstippelen. Zo kom je wellicht op een mooie nieuwe plek, en krijg je tegelijkertijd lekker veel lichaamsbeweging.

(Snel)wandelen
Ook dit is handig als je geen zin hebt in gezelschap, maar wel wilt bewegen. Wandelen op sneller tempo is een prima sport, want je hartslag gaat er direct door omhoog. Als je het wat saai vindt, kun je bijvoorbeeld een podcast of muziek luisteren. Dan heb je die kilometers zó gemaakt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Pure Wow. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien