Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Hou je niet van sporten? Dan ben je juist intelligent

Voor iedereen die niet al te graag in een yogaklasje staat te puffen en te zweten: geen zorgen.

Het zou namelijk een teken van een hoge intelligentie zijn, wanneer je een hekel hebt aan sporten.

Advertentie

Denken
Kijk, dat zijn onderzoeken waar je blij van wordt, nietwaar?  Uit een recent onderzoek van de Florida Gulf Coast University blijkt dat mensen die veel nadenken wat minder bewegen dan anderen. Voor de studie vulden 60 mensen vragenlijsten in en zij werden vervolgens verdeeld in 2 groepen: ‘wel-denkers’ en ‘niet-denkers’.

Saai
Wat blijkt? De ‘niet-denkers’ sporten duidelijk meer dan de mensen in de andere groep. Dit komt volgens de wetenschappers doordat mensen die veel hebben om over na te denken, zoals een ingewikkelde studie of een uitdagende carrière, zich minder snel vervelen. Hierdoor hebben zij minder snel de behoefte om hun tijd in de sportschool door te brengen – ze hebben immers andere dingen aan hun hoofd. Het verschil was vooral zichtbaar doordeweeks, want in het weekend sporten zowel de ‘denkers’ als de ‘niet-denkers’ ongeveer evenveel.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Grazia. Beeld: iStock

10 nieuwe medische behandelingen: van eiwitten tegen migraine en afvallen met een maagballon

vrouwenkwalen

Spataderen bestrijden met een roterend draadje, rimpels liften met een straaltje gas en virtuele pijnbestrijding: de medische ontwikkelingen staan niet stil. De 10 nieuwste behandelingen.

1. Buikspoeling bij eierstokkanker

Het is een van de sluipendste en agressiefste vormen van kanker: eierstokkanker. Er zijn nauwelijks voortekenen en als het ontdekt wordt, is het vaak te laat. Jaarlijks krijgen 1300 vrouwen in Nederland eierstokkanker. Drie op de vier van hen hebben al uitzaaiingen in de buik. Vijf jaar na de behandeling is nog ongeveer een derde van deze vrouwen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien