Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Van déze 5 sporten krijg je een mooiere huid

Je kunt smeren tot je een ons weegt, maar wist je dat deze 5 sporten ook een gezonde, stralende huid bevorderen? Dus hup, sporten maar!

Sporten heeft  veel voordelen: het is goed voor je lichaam en je hersenen, het houdt je jong én je krijgt er een mooiere huid van. Deze 5 sporten geven je huid namelijk een extra boost:

Advertentie

Pilates

Pilates is een training waarbij de focus op je houding, stabiliteit, coördinatie en ademhaling ligt. Het doel is om je spiergroepen te versterken, maar pilates zorgt tegelijkertijd ook voor ontspanning. De combinatie tussen fysieke krachttraining en oefeningen op mentaal bewustzijn is ideaal voor je huid. De krachtoefeningen verbeteren je bloedsomloop en de mentale oefeningen zorgen voor minder stress. Beiden zorgen voor een gezonde huid.

Zwemmen

Heb je een vette, onzuivere huid? Dan kan zwemmen de oplossing zijn. In de meeste zwembaden zit namelijk chloor en dat kan je huid licht uitdrogen. Bij een vette huid kan een klein beetje chloor wonderen doen. Als je een droge huid hebt, is zwemmen uiteraard geen goed idee.

Yoga

Yoga is een ontspannende sport die de hoeveelheid cortisol (stresshormoon) in je lichaam verlaagt. Stress is heel slecht voor je huid, dus in dat opzicht biedt yoga al wat voordelen. Wil je nog meer effect? Kies dan voor hot yoga. Je doet dan yoga in een speciale ruimte waar het tot wel 40 graden Celsius wordt. De hitte zorgt ervoor dat je bloedvaten meer gaan uitzetten, waardoor je huid gaat stralen.

Hardlopen

Van hardlopen en andere cardiotraining ga je veel zweten. Je poriën gaan dan openstaan, waardoor allerlei afvalstoffen je lichaam via je huid kunnen verlaten. Deze ‘schoonmaakbeurt’ is heel effectief voor de huid. Maar dan moet je na het sporten wel goed je huid afspoelen tijdens het douchen, anders kan het juist voor oneffenheden zorgen.

Krachttraining

Krachttraining is vooral heel handig als je rimpels en cellulitis tegen wilt gaan. Door met gewichten te sporten, worden je spieren sterker. Dat geldt ook voor de spiertjes die vlak onder je huid liggen. Je huid wordt er strakker en steviger door, maar behoudt wel zijn elasticiteit.

Kies je voor yoga of pilates? Dan vast een yogamat gebruiken:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Bedrock. Beeld: iStock

Lees meer

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien