Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Tijdje niet gesport? Zo bouw je het verantwoord en rustig weer op

In de categorie sporten bestaan er momenteel 2 groepen: de ene groep heeft de afgelopen maanden gebruikt om fitter te worden, de andere groep heeft vooral erg genoten van Netflix. Wil je toch écht weer wat gaan doen? Zo bouw je het sporten verantwoord en rustig weer op.

Na een paar maanden niet gesport te hebben, is het niet verstandig om meteen weer te beginnen met je oude work-out. Om klachten te voorkomen is rustig opbouwen het devies.

Advertentie

Het moet natuurlijk alleen maar aangemoedigd worden dat je hebt besloten om weer te gaan sporten, maar toch moet je niet te enthousiast van start gaan. Ga niet meteen een uur of langer sporten, maar begin met 3 keer in de week een work-out van 30 minuten en blijf dat de eerste drie weken doen: de 30-3-3 methode. Na 3 weken kun je je work-out weer verlengen en eventueel vaker in de week gaan trainen.

Rustdagen

De rustdagen zijn in het begin heel belangrijk. Daarmee voorkom je blessures. Met twee rustdagen in de week geef je je lichaam de kans om te herstellen. Je hoeft die dag echt niet de hele dag op de bank te gaan liggen, wat normale beweging kan prima, maar met een zware work-out kun je dan beter even wachten.

Warming-up

Ook heel belangrijk: vergeet je warming-up niet. Dat is altijd al belangrijk, maar zeker wanneer je na een lange tijd weer gaat sporten. Stretch voor je begint met sporten en wanneer je klaar bent. Blijf ook goed naar je lichaam luisteren. De eerste work-out mag echt wel een beetje zwaar zijn, maar wanneer je echt pijn hebt kan het zijn dat je te snel wil en kan dat voor blessures zorgen.

BEKIJK OOK: Mark Tuitert: dit is dé oefening voor mooie, strakke bovenbenen en billen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Purewow.com. Beeld: iStock

sporten

Lees meer

Anne-Wil: “Ik hoop zo dat de baby haar alles zal brengen waarnaar ze zo verlangt”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze vergeet spontaan de coronaregels als ze Manon feliciteert.

Lees hier het Dagboek van Willeke, de kleindochter van Anne-Wil. 

Zaterdag

Terwijl ik probeer mijn aandacht bij de klanten te houden, dwalen mijn gedachten toch steeds af naar Manon. Zwanger. Eindelijk. Ze heeft niet eens zo veel gezegd toen ze me belde om het te vertellen. Haar stem k

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien