Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Zó vaak moet je per week sporten om het verschil te maken

Neem jij je ook iedere week weer voor om minstens drie keer naar de sportschool te gaan? Dan hebben we goed nieuws voor je.

Onderzoek gepubliceerd in het medische tijdschrift JAMA (The Journal of the American Medical Association) bewijst dat slechts één keer per week sporten voldoende is voor een gezonder leven.

Advertentie

Je moet natuurlijk geen wonderen verwachten van die eenmalige inspanning – lees: je krijgt er geen modellenlichaam van – maar het zou wel degelijk je lichaam helpen veranderen (van binnen). En de binnenkant is natuurlijk nét zo belangrijk als de buitenkant.

Verlaagde kans op hart- en vaatziekten en kanker
Eenmaal per week bewegen zou volgens het medische tijdschrift al genoeg zijn om de kans op hart- en vaatziekten én kanker aanzienlijk te verlagen. Zo zou 150 minuten matig sporten of 75 minuten intensief bewegen per week al een groot verschil kunnen maken.

Britse onderzoekers kwamen tot dit resultaat door de sportgewoonten en sterftecijfers van 63.000 mannen en vrouwen tussen 1994 en 2012 te vergelijken. Zo hadden mensen die maar 1 keer per week trainden al zo’n 30% lager risico op overlijden dan deelnemers die helemaal niet sporten.

En dat is precies de reden waarom wij vanaf nu elke week tóch even onze sportschoenen uit de kast trekken. Jij ook?

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Flair. Beeld: iStock

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien