Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Met déze voeding word jij je stemmingswisselingen de baas

Als je last hebt van stemmingswisselingen, kan dat je leven flink beïnvloeden. Leuk is het namelijk niet, als je te pas en te onpas een traantje moet laten of zomaar boosheid voelt. Met voeding kun je echter al een groot verschil maken.

Wanneer jij je boos voelt, is de kans groot dat je grijpt naar chocolade of chips. De term ‘comfort food‘ bestaat niet voor niks. Maar toch kun je beter andere dingen naar binnen werken op een rotdag.

Advertentie

Eitjes eten tegen stemmingswisselingen
Begin de dag met een lekker gekookt ei of maak een omelet voor de lunch. Eieren bevatten namelijk veel vitamine B12, waar je veel energie van krijgt. Daarnaast bevatten eieren Choline, een stofje dat belangrijk is voor je hersenen en je geheugenfunctie.

Bladgroenten
Ook groene bladgroenten doen wonderen voor je emotionele gesteldheid. In bladgroenten zoals spinazie en snijbiet zit namelijk veel ijzer en magnesium, en laat dat nou net heel belangrijk zijn voor een stabiele hormoonhuishouding.

Avocado
Vet ongezond? Dat fabeltje mogen we snel vergeten. Het is juist hartstikke goed voor je, mits je de gezónde vetten tot je neemt natuurlijk. Avocado is daar een heel goed voorbeeld van. Avocado’s bevatten veel goede vetten, en die kunnen bijdragen aan een stabiel humeur en gebalanceerd hormonen.

Vers fruit
Hartstikke lekker in je yoghurt of ideaal als gezond tussendoortje: vers fruit! In fruit zit namelijk heel veel vitamine C, en dat schijnt stressgevoelens te verminderen. Wanneer je minder stress hebt, zul je vanzelfsprekend ook een beter humeur hebben. En dat heeft weer als resultaat dat je stemmingswisselingen ook minder snel om de hoek komen kijken.

Koffie
Start de dag lekker met een vers kopje koffie, want ook dat zou goed tegen stemmingswisselingen werken. Cafeïne maakt dopamine aan, het stofje waar je die blije en optimistische gevoelens van krijgt. En een positief gevoel is natuurlijk de beste remedie tegen emotionele uitbarstingen, niet?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Beautify, Overgang.info. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien