Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Snel gespannen? Déze 4 sterrenbeelden ervaren het meest stress

De wereld is niet eerlijk verdeeld. Sommige mensen blijven altijd rustig en kalm, terwijl anderen bij het minst of geringste in de stress schieten. Ben je een stresskip? Dan kun je daar misschien wel helemaal niks aan doen, en staat deze karaktertrek van jou in de sterren geschreven.

Het blijkt namelijk zo te zijn dat 4 van de 12 sterrenbeelden een grotere aanleg hebben om stress te ervaren. En dít zijn de sterrenbeelden in kwestie.

Advertentie

Vissen
Jij hebt geregeld het gevoel dat het je allemaal te veel wordt. Zodra er iets anders gaat dan gepland, schiet jij direct in de stress. Jij kan je om de kleinste dingen zorgen maken en bent een kei in het bedenken van allerlei verschrikkelijke dingen die er zouden kunnen gebeuren.

Het is voor Vissen dan ook belangrijk met beide benen op de grond te blijven staan. Probeer als het allemaal even niet meezit rustig te blijven en te relativeren. De doemscenario’s in jouw hoofd zullen hoogstwaarschijnlijk toch niet uitkomen.

Tweelingen
Het sterrenbeeld Tweelingen kan ook erg gevoelig zijn voor stress. Tweelingen hebben namelijk vaak last van een interne tweestrijd, waardoor ze geregeld met zichzelf in de clinch liggen. Je wilt aan de ene kant heel graag een avondje uit eten met vriendinnen, maar hebt tegelijkertijd het gevoel dat je thuis bij de kinderen moet zijn. En hierdoor kun je al snel stress ervaren en urenlang onnodig piekeren.

Klinkt dit bekend? Probeer dan wat vaker naar je gevoel te luisteren. Want diep vanbinnen weet je wel wat je gelukkig maakt.

Steenbok
Ook Steenbokken zijn gedoemd om snel te stressen. Ze zijn namelijk erg perfectionistisch en kunnen bang zijn om de verkeerde keuze te maken. Af en toe kan er zelfs faalangst om de hoek komen kijken, wat genoeg eigenschappen zijn voor een hoog stressniveau. Perfectionisme is hartstikke handig, want daardoor lever je goed werk en ben je een betrouwbare collega. Maar besef dat ietsje minder ook prima is. Zo kun je de druk iets verlagen, en daarmee je stresslevel ook wat laten dalen.

Maagd
Jij bent een kei in over-analyseren. Voordat je een keuze maakt of een volgende stap in je leven zet, bedenk je eerst alle dingen die er eventueel zouden kunnen gebeuren. Alle voors en tegens weeg je tegen elkaar af, want jij wilt niet graag voor verrassingen komen te staan. De Maagd laat niet graag dingen aan het toeval over. Dit is positief, aangezien je altijd goed voorbereid bent.

Maar als jouw gedachtengangen je heel veel stress en kopzorgen opleveren, kun je het beste proberen om wat spontaner in het leven te staan.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet. Beeld: iStock

 

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien