Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Dit is de reden waarom je zo stijf bent als je 's ochtends wakker wordt

Als we ’s ochtends wakker worden, voelt het soms alsof we ’s nachts een hele marathon hebben gelopen. We zijn dan zo stijf dat we eerst even flink moeten rekken en strekken om normaal te kunnen bewegen.

Waar ligt het aan dat we soms niet meteen vrij kunnen bewegen als we wakker worden? Volgens wetenschappers van de universiteit van Manchester voelen we ons zo stijf in de ochtend omdat onze ‘natuurlijk pijnstillers’ op dat moment hun werk nog niet doen. Onze ledematen kunnen op dat moment stijf en pijnlijk aanvoelen omdat de biologische klok van ons lichaam de ontstekingsremmende stoffen nog onderdrukt.

Advertentie

Uitstellen
De onderzoekers zijn erachter gekomen dat een proteïne in ons lichaam ervoor zorgt dat pijn in onze ledematen wordt uitgesteld en daardoor nog erger wordt als we ’s ochtends beginnen te bewegen. Hier kun je dus eigenlijk vrij weinig aan doen, behalve in actie komen met een potje ochtendgymnastiek.

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: EurekalertGoodhousekeeping.com. Beeld: iStock

Geel uitgeslagen kussens krijg je met dit middeltje weer spierwit: 

Hoe leuk zijn deze dekens en plaids?

 

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien