Nu 50% korting op 6-delige pannenset in verschillende kleuren!

Zoek binnen:

Zo voorkom je dat je stofwisseling met de jaren trager wordt

Naarmate je ouder wordt, merk je vast wel dat je stofwisseling wat trager is geworden. Dit is heel normaal en een natuurlijk proces. Toch kun je dingen doen om te voorkomen dat dit gepaard gaat met een steeds hoger getal op de weegschaal.

Hormoonspecialist Vivian Reijs legt op haar website uit dat voornamelijk spierverlies en een minder actieve levensstijl je stofwisseling kunnen vertragen. Maar dít kun je doen om op gewicht te blijven naarmate je ouder wordt.

Advertentie

Weerstandstraining
Om ervoor te zorgen dat je stofwisseling op gang blijft, is het aan te raden om een paar keer per week weerstandstraining te doen. Deze vorm van sport combineert cardio met krachttraining, wat de ideale combinatie is voor het actief houden van je metabolisme.

Veel slapen
Lekker in je bed liggen en toch werken aan je gezondheid? Het kan. Slaap is ontzettend belangrijk en heeft een grotere impact op je gewicht dan je zou denken. Slaaptekort kan je stofwisseling vertragen en voldoende nachtrust geeft het juist een oppepper.

Voldoende eiwitten
Eiwitten geven je niet alleen energie en een lang verzadigd gevoel. Het eten van eiwitten draagt ook bij aan het behoud van een goede spiermassa. En dat is zoals hierboven beschreven weer goed voor een actieve en snelle stofwisseling.

Genoeg eten
Met de jaren vermindert bij velen de eetlust. Toch is het belangrijk om niet te weinig te gaan eten, want dat brengt je lichaam in de spaarstand. Hierdoor vertraagt je metabolisme en dat wil je het liefst voorkomen. Dus probeer dagelijks voldoende gezonde vetten en eiwitten te eten.

Groene thee drinken
Vivian legt uit dat het drinken van groene thee ook erg goed kan werken om je metabolisme op peil te houden. De van nature aanwezige theïne in groene thee kan je stofwisseling met wel 4 tot 5 % versnellen, dus drink er lekker een paar kopjes per dag van.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Vivonline. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien