Mart Visser tas met korting, klik hier

6 dingen die gebeuren wanneer je stopt met koolhydraten

Veel mensen volgen een koolhydraatarm dieet om af te vallen of om op gewicht te blijven. Maar moet je echt afscheid nemen van die lekkere boterham om af te vallen? Nee hoor, afvallen kan ook op andere manieren. En sterker nog: als je stopt met het eten van koolhydraten, kan dat een hoop andere (minder leuke) resultaten hebben.

 1. Je krijgt de ‘low-carb griep’ 
  Een droge mond, vermoeid, je voelt je zwak, duizelig en misselijk: het lijkt alsof je de griep hebt. Dit komt omdat koolhydraten een heel belangrijke energiebron zijn voor je hersenen. Als je lichaam daar minder van binnenkrijgt, gaat het andere bronnen aanspreken om toch goed te functioneren. Uiteindelijk vind je lichaam daar wel een weg in, maar het is niet de ideale manier.
 2. Je verliest kilo’s… water
  Zo, denk je, dat gaat lekker snel. Helaas: die eerste kilo’s die je verliest, zijn vooral vocht. Je lichaam slaat koolhydraten op in de vorm van glycogeen, waarbij iedere gram ongeveer drie tot vier keer zijn gewicht in water bij zich houdt. Dus zodra je lichaam geen koolhydraten meer binnenkrijgt en zijn glycogeenvoorraad gaat aanspreken verlies je logischerwijs een flinke hoeveelheid water.
 3. Je hebt een slechtere stoelgang
  Koolhydraatrijke producten spelen vaak een rol in de hoeveelheid vezels die je dagelijks binnenkrijgt. En vezels heb je nodig voor een soepele stoelgang.
 4. Je vreetbuien verminderen
  Geraffineerde koolhydraten jagen je bloedsuikerspiegel omlaag om vervolgens weer net zo hard naar beneden te kelderen. Daardoor blijf je trek houden in iets lekkers. Ongeraffineerde koolhydraten zoals zilvervliesrijst en volkoren pasta hebben juist het tegenovergestelde effect.
 5. Je energieniveau daalt
  Volkoren granen zijn een goede bron van ijzer, magnesium en B-vitamine. Die zorgen er allemaal voor dat je energie op peil blijft. Daarnaast zijn koolhydraten de favoriete energiebron van je lichaam. Een tekort zorgt ervoor dat je cellen vertragen, waardoor je je futloos voelt.
 6. Je wordt chagrijnig
  Alsof het al niet moeilijk genoeg is om al dat lekkers (pizza, pasta, taartjes) te laten staan, zorgen koolhydraten ook nog eens voor de aanmaak van het gelukshormoon serotonine. Dat stofje heeft invloed op je zelfvertrouwen, stemming, geheugen, slaap, sexuele activiteit… Niet zo gek dus dat je een beetje uit je hum bent.

LEES OOK:

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Maak jouw unieke Heart Bloom op de Libelle Zomerweek

Wist je dat iemands hartritme net zo uniek is als een vingerafdruk? Je hart klopt zo’n 100.000 keer per dag en is de hele dag aan het werk. En ieders hartritme is weer anders. Op de Libelle Zomerweek kun je op basis van jouw hartritme een persoonlijke Heart Bloom  maken.

Libelle samen met de Hartstichting

Het hart is de motor van het leven. De Hartstichting wil dat iedereen alles uit het leven kan halen wat er in zit. Laat daarom op de Libelle Zomerweek jouw Heart Bloom maken en op een kaartje zetten.

Persoonlijk kaartje
Door een donatie aan de Hartstichting te doen, kun je de kaart mee naar huis nemen. Een mooi aandenken aan je bezoek aan de Libelle Zomerweek! Of zet een persoonlijke boodschap op de kaart en geeft deze aan iemand die jouw hart sneller laat kloppen.

Hartstichting Heart Bloom

Recht uit het hart
De Hartstichting wil hart- en vaatziekten verslaan. Daarom werken ze elke dag aan oplossingen om dit doel te realiseren. Help jij ook mee? Kom tijdens de Libelle Zomerweek naar de stand van de Hartstichting!

Hartstichting

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Dít is de echte voornaam van prinses Amalia

Een prinses heeft vaak een heleboel voornamen – en dit geldt ook voor ‘onze’ 13-jarige prinses Amalia. Maar haar échte, eerste voornaam kenden wij ook niet.

Dat is namelijk: Catharina. Voluit heet ze: Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, Prinses van Oranje, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau.

Catharina komt van het Griekse woord ‘katharos’ dat rein, zuiver betekent.

Betekenis
Amalia, haar roepnaam, is van Germaanse afkomst en betekent ‘inspanning in de strijd’. Beatrix komt natuurlijk van haar oma en betekent ‘brenger van geluk’. Carmen is de naam van haar andere oma. Victoria is afgeleid van het Latijnse woord ‘victoria’ dat overwinning of overwinnen betekent. Ook is dit een vernoeming naar haar peettante, kroonprinses Victoria van Zweden. Catharina-Amalia is geen vernoeming, al komen beide namen wel in de stamboom van de Oranjes voor.

En ooit een koningin
Sinds de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april 2013 heeft Prinses Catharina-Amalia de titel Prinses van Oranje, wat inhoudt dat zij troonopvolger is.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Relaxen? Heel belangrijk! Zó doet de Libelle-redactie dat

Hoe druk we ook zijn, ontspannen is heel belangrijk voor lichaam en geest. Dagelijks 10 tot 20 minuten relaxen is net zo belangrijk voor je gezondheid én geluksgevoel, als beweging en gezonde voeding. De Libelle-redactie vertelt wat hun favoriete relaxmomenten zijn.

Libelle samen met Prominent

Susan de Bruijn (beeldredacteur Libelle)
“Mijn ultieme relaxmoment is, heerlijk zittend in m’n favoriete luie stoel, me verliezen in een serie zoals Downton Abbey. Ik vind het heel erg vervelend dat deze serie (nog) geen vervolg heeft.”

Marijke Puts (projectredacteur Libelle)
“Elke avond na het eten maak ik een wandeling van zo’n drie kwartier. Mijn hoofd is dan helemaal leeg. Aanrader!”

Helene van Santen (redactiemanager Libelle)
“Niets is voor mij zo ontspannend als op het strand liggen. Lekker in de warme zon een fijn tijdschrift (Libelle natuurlijk) lezen, muziek luisteren of juist helemaal niets doen. Het geluid van de golven op de achtergrond werkt rustgevend.”

Linda Almekinders (redacteur)
“Mijn favoriete relaxmoment: wanneer ik op een doordeweekse dag op mijn racefiets stap en tussen de bollenvelden zoef, alles thuis achterlatend. Even niets aan mijn hoofd, alleen de wind die in mijn gezicht waait!”

En hoe relax je zelf het liefst?
Na een drukke dag is niets lekkerder dan plaats nemen op je favoriete plek in huis en optimaal te ontspannen. Heerlijk neerploffen in je favoriete stoel of plekje op de bank. Wij vroegen Libelle lezeressen vorig jaar hoe zij het liefst relaxen. Met deze input ontwikkelden we samen met Prominent een relaxstoel. Omdat een relaxstoel of -bank met ultiem comfort je relaxmoment nog beter maakt.

Blikvanger
Het werd een stoel met een prachtig, tijdloos design en in een landelijke stijl: de Libelle-stoel. Verkrijgbaar in zes kleuren en met verschillende soorten houten pootjes. Zo zorgt de Libelle-stoel niet alleen voor een nieuwe relaxplek, maar ook voor een gegarandeerde blikvanger in huis!

 

Wil je een relaxmoment ervaren in de Libelle-stoel? Bekijk en probeer de relaxstoel tijdens de Libelle Zomerweek (van 15 t/m 21 mei 2017) of bezoek een Prominent-winkel bij je in de buurt.

Bron: Het onderzoek, waarin we vroegen naar de ultieme relaxstoel, werd uitgevoerd door Hettestpanel.nl onder 1.426 Libelle-lezeressen, februari 2016. De Libelle-stoel is al verkrijgbaar vanaf € 990,-. De prijzen zijn afhankelijk van de uitvoering.

Prominent

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Verdrietig nieuws voor Barbra Streisand

Het is een trieste dag voor zangeres Barbra Streisand: haar 14-jarige hondje is overleden. Ze deelde gisteravond een mooie foto van het beestje op Instagram. “Dit is de laatste foto van mij en mijn lieve meisje Samantha”, schrijft Barbra erbij.

Lieve woorden
Veel fans reageren met lieve woorden op de foto. Hondje Sammie vierde een week geleden nog haar 14e verjaardag. “We koesteren alle momenten die we met haar hebben gehad”, aldus de 75-jarige zangeres. Barbra was erg gek op haar hondje en deelde regelmatig foto’s van Sammie op Instagram.

Happy 14th birthday dear little Sammie.

Een bericht gedeeld door Barbra Streisand (@barbrastreisand) op

The real Sammie looking at her cake Sammie.

Een bericht gedeeld door Barbra Streisand (@barbrastreisand) op

De artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Hello Instagram… isn’t my Samantha just precious?

Een bericht gedeeld door Barbra Streisand (@barbrastreisand) op

De artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: People.com. Beeld: AFP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien