Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Studie: Mensen die steevast te laat komen leven het langst

Kom jij altijd en overal te laat? Verslaap je je geregeld, zelfs wanneer je meerdere wekkers zet? Dan is de kans groot dat je daar soms kritiek op krijgt. Maar dat is nu verleden tijd, want onderzoek wijst uit dat te laat komen hartstikke gezond is. 

Steek dit onderzoek maar onder de neus van die klagers.

Advertentie

Onderzoek
Lifestylewebsite Southern Living komt met bijzondere en hoopgevende onderzoeksresultaten. Journalisten van de website vergeleken talloze studies over laatkomers en konden daaruit concluderen dat te laat komen vaak gepaard gaat met een erg goede gezondheid.

Stress
De reden? Mensen die zich niet haasten om op tijd te komen, laten zich niet leiden door de klok en ervaren dus minder stress dan mensen die wél altijd op tijd of te vroeg zijn. We weten allemaal dat stress ongezond is. Het is een grote veroorzaker van allerlei kwalen, zoals een verhoogd risico op beroertes, hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk.

Positief
Ook zouden mensen die geregeld te laat komen positiever ingesteld zijn en losser in het leven staan – 2 belangrijke factoren voor een stressloos, lang en gelukkig leven. Kortom: stressen om de tijd haalt niets uit, behalve een ongezonder bestaan.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief

Bron: Margriet. Beeld: Istock

Anouks dochter (15) durfde niet meer naar school: “Soms duwde ik haar letterlijk de deur uit”

Anouks dochter - libelle

Premium

De dochter van Anouk (49) veranderde in de brugklas van een vrolijk meisje in een angstige puber. Het werd zo erg dat ze niet meer naar school kon. “Flo bleef zitten, raakte haar vriendinnen kwijt en had nergens meer plezier in.”

Anouk: "Het ene moment zat mijn dochter Flo nog vol enthousiasme aan de keukentafel haar boeken te kaften en zich te verheugen op haar nieuwe leven op de middelbare school. Het volgende moment was er niets meer over van haar optimistische stemming. Na 2 maanden verkeerde ze in een permanente staat van paniek. Ze zeggen dat een mens 2 instinctie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien