Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Deze 6 producten zijn in bakrecepten goede vervangers voor suiker

Ook als je een echte zoetekauw bent, kun je in bakrecepten suiker vervangen door wat gezondere varianten. 

We weten allemaal dat te veel suiker slecht voor je is, maar ook zoetstof is niet altijd de beste variant. Daarom hebben we op een rijtje gezet welke producten je nog meer kunt gebruiken om suiker in bakrecepten te vervangen. Niet alle opties zijn even gezond, maar kan een recept wel lekkerder of speciaal maken.

Advertentie

1. Ahornsiroop
De zoete, karamelachtige smaak voegt wat extra toe aan het recept. Maar let wel goed op: niet in alle recepten kun je suiker vervangen door maple syrup. In sommige recepten moet de suiker samen met de boter ervoor zorgen dat het deeg gaat rijzen. In dat geval kun je beter geen ahornsiroop gebruiken. Koekjesrecepten kun je daarom het beste vermijden.

2. Turbinado suiker
Dit is een lichtbruine niet-geraffineerde (ruwe) rietsuiker. Aangezien de hoeveelheid ‘suiker’ gelijk blijft, is kristalsuiker makkelijk door turbinado suiker te vervangen. De korrel is wel wat dikker, dus het resultaat kan iets knapperiger zijn. Deze lichtbruine suiker kun je het beste gebruiken in koekjes, cake en als decoratie.

3. Fruit
Als je een gerecht echt gezond maar toch zoet wil maken kun je het beste gaan voor fruit. Maar het ruilen van geraffineerde suiker met fruit zoals bananen, appels of ananas voegt niet alleen zoetheid en voeding toe. Nee, het voegt ook nog eens extra smaak toe aan je creatie. Het enige nadeel is dat fruit het beslag natter maakt. Toch smaakt het heerlijk in brood en gebak.

4. Kokosbloemsuiker
Als je voor een milde, aardse zoetheid wilt gaan, kies dan kokossuiker. Het werkt precies hetzelfde als gewone suiker, dus dat is handig. En maak je geen zorgen, het smaakt het niet naar kokos. Wel heeft kokossuiker een lager rookpunt, hierdoor kan het eerder gaan verbranden dan dat de rest klaar is. Wees dus voorzichtig!

5. Honing
Er bestaan natuurlijk honderden verschillende soorten honing, dus je moet gewoon een beetje gaan experimenteren. Honing kan handig zijn om het deeg aan elkaar te laten plakken, maar houd er rekening mee dat het snel kan verbranden.

6. Rozijnen, dadels of gedroogde vruchten
Gedroogd fruit smaakt vaak zoeter dan normaal fruit en kun je hartstikke goed gebruiken in allerlei recepten. Je zou dadels, rozijnen of andere gedroogde vruchten kunnen stoven in water, dan pureren en dan als vervanger van suiker kunnen gebruiken. Ook vijgen zijn heerlijk.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: PureWow. Beeld: iStock

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien