Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Krijg je te veel suiker binnen? Deze symptomen maken dat duidelijk

Heb je altijd trek in zoet en kun je eigenlijk op ieder moment van de dag een roze koek naar binnen werken? Of doen de eerste kraaienpootjes zich voor? Grote kans dat je te veel suiker binnenkrijgt. 

Ons lichaam laat ons heel goed weten als er iets niet goed zit. Dus als we te veel suiker binnen krijgen dan merken we dit ook. Komen deze symptomen je bijna allemaal bekend voor? Dan is het tijd om eens op je suikerinname te letten.

Advertentie

Tandplak
Niet voor niets krijgen we van kinds af aan te horen dat suiker zorgt voor gaatjes en we onze tanden goed moeten poetsen na het snoepen. Heb je veel last van tandplak en gaatjes? Dan is het slim om te kijken naar je suikerinname.

Maagproblemen
Heb je vaak een opgeblazen gevoel of problemen met naar het toilet gaan? Niet gek als je veel suiker eet, want dat is namelijk moeilijk te verteren, waardoor je makkelijk gas ophoudt.

Altijd zin in zoet
Een lekkere donut, chocola, kom maar op met dat zoet. Juist door al die suiker die je binnenkrijgt, heb je nóg meer zin in zoet. Van suiker krijg je namelijk nog meer honger. En tja, dan is het een vicieuze cirkel waarin je terechtkomt.

Vroegtijdig rimpels
Suiker tast het collageen in onze huid aan en dat zorgt er nou juist voor dat onze huid er mooi vol en glad uitziet. Je raadt het misschien al: beschadigd collageen betekent rimpels.

Buikvet
Een klein laagje vet rondom je buik is echt zo erg niet. Integendeel zelf, het is best goed voor je. Maar intern vet rondom de organen, dat is een ander verhaal. En laat suiker daar nou net de oorzaak van zijn. Kijk daar dus mee uit.

Zere voeten 
Ontstekingen? Van acne tot jicht; suiker kán de boosdoener zijn…

Wist je dat je Libelle.nl ook gewoon kunt blijven volgen vanaf je vakantieadres? Als je binnen de EU op vakantie gaat, valt dataroaming (meestal) onder je bundel. Zo hoef je ons niet te missen vanaf de camping of je strandbedje!

Bron: HLN.be. Beeld: iStock.

Roos Schlikker: “Ik gluur naar m’n zoon, naast me in de auto, en ik zie jou, mam”

Roos Schlikker

Roos Schlikker (45) heeft twee zoons, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen.

Lieve mama,

Ik moet je iets vertellen: Miró heeft nieuwe schoenen. ‘Vette patta’s’ noemt hij ze. Ze waren hartstikke duur en ik wilde ze niet kopen, want het jong voetbalt voortdurend in de bagger, maar hij wilde ze zo graag. Dus spaarde hij ervoor en vroeg hij voor zijn verjaardag alleen schoengeld. Vanochtend ging de bel. Springend als een kangoeroe nam hij de doos van de bezorger aan en daar lagen ze: peperdure Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien