Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Met deze voedingsmiddelen maak je je tanden op een natuurlijke manier witter

Veel witmakers hebben negatieve bijwerkingen voor je tanden. Het is veel beter voor je gebit om een natuurlijke manier te gebruiken om je tanden iets witter te maken. Veel methodes werken helaas niet direct, maar na een paar dagen zie je zeker al resultaat.

Kruidnagel
Kruidnagel wordt al langer gebruikt om je tanden witter te maken. Het fijnste is om een paar druppels kruidnagelolie op je tandenborstel te druppelen en dan je tanden te poetsen. Omdat het zo scherp is, krijg je ook nog eens een frisse adem!

Advertentie

Benieuwd wat je allemaal met tandpasta kunt doen, behalve je tanden poetsen? Bekijk dan bovenstaande video.

Sinaasappelschil
Als je met de witte kant van de sinaasappelschil over je tanden wrijft, schijnen je tanden witter te worden. Er zit in de schil namelijk een soort zuur en dat zorgt ervoor dat het witter wordt. Bij echt gele tanden wrijf je je tanden er elke dag even mee in. Een paar minuutjes wachten en dan goed spoelen en nog even napoetsen. Uiteindelijk hoef je dit nog maar 2 of 3 keer per week te doen. Niet te lang doen en ook niet te vaak, het zuur is namelijk niet heel goed voor je tanden als je dit op langer termijn gaat gebruiken.

Azijn
Azijn is een topmiddel als je witte tanden wil hebben, maar je moet er wel een beetje mee oppassen! Als je je mond spoelt met azijn zul je zien dat je tandplak in één keer verdwijnt. Voor heel af en toe is dat prima om te doen, maar doe het niet te vaak. Als je toch dit heftige middel wilt gaan gebruiken, gebruik het dan eens in de 3 maanden, nooit vaker.

Appel
Er wordt gezegd dat te veel appels eten helemaal niet zo goed is voor je tanden, dat klopt. Het zuur in de appel kan je tanden snel aantasten. Maar bij normaal gebruik zul je zien dat het zuur de juiste uitwerking heeft op je tanden, voor als je gele tanden hebt. Na de lunch een appeltje zorgt dus voor een schoon gebit.

Verbrand brood
In Iran wordt dit goedje gebruikt om de tanden witter te maken. Het klinkt misschien een beetje vies, maar effectief is het wel. Je verbrandt je brood met opzet en verkruimelt het dan volledig. Hiermee poets je je tanden en je zult al snel resultaat zien.

Aardbei
Misschien wel de lekkerste manier om je tanden wit te maken! Snijd een aardbei doormidden en wrijf je tanden ermee in. Het binnenste van de aardbei heeft altijd een wit stukje waar het zuur van de fruitsoort zit. Dit zorgt er dus voor dat je tanden weer een beetje witter worden.

Verder is het erg belangrijk om je tanden nooit vaker dan 2 keer op een dag te poetsen. Je poetst namelijk ook altijd een beetje glazuur weg!

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: mens-en-gezondheid.infonu.nl Beeld: iStock

Memoires van een maîtresse – Deel 52: “Jij hebt je mond gehouden, toch?”

Kapitein

De Kapitein blijkt wispelturig als altijd. Het ene moment is hij gehaast en kortaf en even later verrast hij Sabine spontaan met een tripje naar Ierland. Maar waarom mag ze er tegen niemand iets over zeggen?

“En wat zegt ‘ie dan tegen zijn vrouw?” Eva is ongenuanceerd als altijd. “Ik vraag nooit naar zijn smoezen,” vertel ik. “Oh, je vergeet de realiteit even, voor het gemak. En wat vertel jij dan, aan Thijs en aan je moeder? Voor je het weet, lieg jij ook voor hem, Bien.” Ik laat een stilte vallen. “Lieverd, ik weet dat je dit niet wilt horen allemaal. En i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien