Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Waarom je niet mee moet doen aan deze nieuwe tandenbleektrend

Op TikTok gaan er filmpjes rond over hoe je zelf je tanden kunt bleken door er 3 procent waterstofperoxide op te smeren. Tandartsen waarschuwen voor deze nieuwe tandenbleektrend.

Bij tandenbleekmiddel dat je in de winkels kan kopen om thuis te gebruiken zit minder dan 0,1 procent waterstofperoxide. In de middeltjes die op TikTok worden gepromoot zit maar liefst 3 procent waterstofperoxide.

Advertentie

In die filmpjes dopen jongeren een wattenstaafje in de waterstofperoxide dat ze vervolgens op hun tanden smeren. Dit zou hun tanden binnen minder dan een week tijd een stuk witter maken.

Onherstelbare schade

Tandarts Maaike Schutjes zegt tegen EditieNL dat deze tandenbleektrend hartstikke slechte is voor het gebit “Als het middel op je tandvlees komt ontstaan er witte blaasjes, waardoor het veel gevoeliger wordt voor invloeden van buitenaf. Als het op een gaatje belandt, kan het zelfs onherstelbare schade aanrichten. Je kunt het bijna niet goed en veilig bij jezelf doen.”

Bleken bij tandarts

Als je bij de tandarts je tanden laat bleken, wordt er wel gebruik gemaakt van een hoge concentratie waterstofperoxide, namelijk maximaal 6 procent. Dit is dan weer niet schadelijk. “Dit is mogelijk omdat wij het middel heel nauwkeurig met bitjes kunnen aanbrengen en zorgvuldig instructies kunnen geven”, legt Schutjes uit.

@clauds244I’m hungover so excuse the lack of enthusiasm ##foryoupage ##foryou ##fyp ##dentist ##teeth ##teethwhitening ##advice♬ original sound – clauds244

@serenaneelYou DONT need to pay more than 88 cents for white teeth ##grwm ##teethwhitening ##makeuproutine ##beautyhack ##FashionEssentials♬ original sound – serenaneel

Tandenpoetsen met houtskool voor wittere tanden – werkt dat nou echt:

Meer lezen over gezondheid? Bestel dan nu de nieuwe Libelle Gezond: 

Libelle Special Editie 12: Gezond
Libelle Special Editie 12: Gezond
€ 4,99
Bestel nu

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het Jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: RTLNieuws. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien