Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Waarom je beter niet je mond kunt spoelen na het tandenpoetsen

Velen van ons doen het: na het tandenpoetsen even nog die tandpastasmaak wegspoelen met wat water. Maar wist je dat dit eigenlijk helemaal niet goed is voor je tanden?

Een mondhygiëniste uit Londen weet hier meer over te vertellen.

Advertentie

Fluoride
Volgens haar heeft dit alles te maken met de bescherming van je tanden. De fluoride in tandpasta versterkt en beschermt je tanden. Spoel je je mond meteen na het poetsen met water, spoel je deze fluoride meteen weg. “We moedigen mensen daarom alleen aan om het overtollige tandpasta uit te spugen na het poetsen, maar niet om het daarna weg te spoelen met water”, vertelt de mondhygiëniste.

Mondwater
Wil je toch die tandpastasmaak een beetje verdoezelen? Spoel dan je mond met mondwater in plaats van water, en dan het liefste eentje waar fluoride in zit. Zo blijven je tanden goed beschermd.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief! 

Bron: Margriet. Beeld: iStock

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien