Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

De tarotkaart van 24 februari: "Lieve Leeuw, geluk zit in de kleine dingen"

De tarotkaart die voor woensdag 24 februari is getrokken is ‘De Duivel’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze kaart staat voor: Wat is jouw verslaving? Je donkere kant? Waartoe laat jij je steeds weer verleiden? Deze kaart staat bij iedereen voor iets anders, hij is zeer persoonlijk. De kaart wijst in ieder geval op spelen met vuur. Het is een waarschuwing. Pas op dat je je vingers niet brandt!

Advertentie

Ram

Uit ervaring weet je: gedachten kunnen je gek maken! Vanaf vandaag krijg je steeds meer vat op je hersenspinsels. Daarmee op de aannames die eruit voortkomen. Er valt een last van je af.

Stier

Moet eten altijd lekker zijn? Ga eens na in hoeverre je niet zonder zoet, vet en zout kunt. Je ontdekt een betere manier om je lichaam te voeden. Check foodblogs voor inspiratie.

Tweelingen

Met een ander meepraten betekent ook: van jezelf afpraten. Blijf meer bij jezelf door na te voelen waar je naar verlangt. Is het die arm om je heen, dat luisterende oor? Vraag erom.

Kreeft

Engelachtige gebaren kunnen vandaag ontmaskerd worden. Help je iemand om zelf te kunnen schitteren? Je bent geen Florence Nightingale. Accepteer ook je eigen ego.

Leeuw

Iemand die je voorlaat bij de kassa, die glimlachende passant, dat compliment over je haar. Geluk zit vandaag in kleine dingen. En in reisplannen maken, al kun je die voorlopig nog niet uitvoeren. Iets waarbij je moet afzien, brengt groei.

Maagd

Vertrouwen is mooi, maar zet toch maar je fiets op slot. Neem beloftes die vandaag gemaakt worden met een korreltje zout. Wel een goede dag om je intuïtie aan te scherpen. Wat is waar?

Weegschaal

Stel je oordeel uit. Laat wat een ander doet of laat langs je heen glijden en richt je blik naar binnen. Wat leeft in je, welke kant heeft aandacht nodig? In stilte komen antwoorden.

Schorpioen

Geluk wacht op je, maar het vergt zweetdruppels. Wat kun jij bijzonder goed? Laat het zien, horen, voelen, proeven, ruiken. Je lichaam is de poort naar bevrediging.

Boogschutter

Jouw waarheid is alleen de jouwe. Denk na voordat je die van een ander neersabelt. Botte opmerkingen kunnen vandaag nare situaties veroorzaken. Plak pleisters op je lippen.

Steenbok

Het hoofd is koel, maar is je hart dat ook? Toon je liefde door vaker te glimlachen en anderen aan te moedigen om hun zegje of ding te doen. Je hoort iets dat je nog niet wist.

Waterman

Een voor allen, allen voor een. Mis je het groepsgevoel? Doe mee aan een online evenement, of doe gezelschapsspelletjes met je gezin – plus die ene gast per dag. Houd vol!

Vissen

Heb je je toch vergrepen aan chips, roze geglazuurde cakejes en dropsmiley’s? Vergeef het jezelf. Zet een tranentrekker op en zwelg maar even in je emoties. Morgen weer een dag.

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier >

Tekst en voorspelling: Viola Robbemondt.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

5 manieren om een online kaart éxtra persoonlijk te maken

Van een kaart in de brievenbus wordt iedereen blij. Je maakt ‘m nog leuker én persoonlijker door er zelf eentje online te ontwerpen, bijvoorbeeld met een mooie foto of een eigen tekst. 

Libelle samen met Greetz

Advertentie

Bij een verjaardag, verhuizing of geboorte hoort natuurlijk een kaart. Maar het is ook een leuke manier om iemand te verrassen of bedanken, of om te laten weten: ik denk aan jou. Stuur bijvoorbeeld zomaar eens een kaart met een foto van een mooie herinnering, van die onvergetelijke vakantie of een ander speciaal moment. Van zo’n persoonlijke kaart is er maar één!

5x extra speciaal

Zo maak je een online kaart extra persoonlijk:

  • Plaats een mooie foto van jullie samen of van een gedeelde herinnering op de voorkant.
  • Heb je te veel leuke foto’s om uit te kiezen? Stel dan een collagekaart samen met je favorieten.
  • Een kaart wordt extra persoonlijk met de naam en leeftijd van de jarige én feestelijke stickers aan de binnenkant.
  • Ga voor groot, groter, grootst! Kies voor een kaart in een groter formaat voor een éxtra grote glimlach.
  • En een felicitatie in dialect is weer eens wat anders: fan herte lokwinske!

Goed voor een glimlach

Hoe speciaal het kan zijn om een persoonlijke kaart te ontvangen, merkte Martin (59) toen hij een fotokaart van zijn zoon Dennis ontving: “Wauw, wat gaaf!, was het eerste wat ik dacht toen ik de envelop opende. Bij het zien van de foto van ons samen op de voorkant schoot ik vol. Het ontroert mij dat Dennis de moeite heeft genomen om zelf online een kaart te maken om mij te bedanken dat ik er voor hem ben. Hoewel het vroeger wat minder ging, is het nu gelukkig goed tussen ons. Ik vind het een supermooie kaart en zijn tekst raakt me. Ik heb de kaart een mooi plekje gegeven. Elke keer dat ik ernaar kijk, krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Bedankt Dennis!”


De kaart die Martin van zijn zoon ontving en 3 andere Greetz-kaarten die je kan personaliseren

Met Greetz

Een persoonlijke kaart met een foto of naam op de voorkant maak en verstuur je met Greetz, met volop keuze uit designs en formaten. Als je de kaart voor 22.00 uur bestelt, wordt hij de volgende dag bezorgd. Bezorging inplannen voor een later moment kan ook, op elke dag van de week. Tot en met donderdag 29 april krijg je bij alle kaarten een gratis postzegel.

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Libelle Legt Uit: hoe gezond is koffie met collageenpoeder?

Collageenproducten duiken steeds vaker op. Het zou namelijk wonderen doen voor je huid. Meestal zitten deze eiwitten dan ook in huidverzorging, maar tegenwoordig stoppen steeds meer mensen ook collageenpoeder in hun koffie.

Een mooie, gladde huid zonder oneffenheden willen we allemaal wel. Maar werkt collageenpoeder echt? En is het gezond?

Advertentie

Rimpels

Collageen is een eiwit dat zich overal in het lichaam bevindt. Het zorgt dat je lichaam sterk blijft en zit voornamelijk in botten, spieren, gewrichten en pezen. Naarmate je ouder wordt, maakt je lichaam steeds minder snel collageen aan, waardoor je huidelasticiteit minder en de huid slapper en dunner wordt. Het gevolg? Er ontstaan langzaamaan rimpels, je botten en gewrichten verzwakken en je haar wordt dunner. Dit kan erger worden als je rookt, veel suiker eet en/of je huid veel blootstelt aan de zon.

Types collageen

De overgrote meerderheid van het collageen in ons lichaam bestaat uit drie soorten: type 1 dat je huid sterker maakt, type 2 dat je gewrichten sterker maakt en type 3 dat voor elasticiteit in weefsel zorgt. Uit onderzoek is gebleken dat collageen dat oraal wordt ingenomen, zoals in je koffie, vaak type II is en dus de kans op ontstekingen verkleint en je gewrichten versterkt. Vier van de vijf patiënten met artrose die dagelijks 40 mg niet-gedenatureerd collageen type II slikten, zagen hun pijn met gemiddeld 26% afnemen.

Huid en haar

Het slikken van collageensupplementen kan dus gunstig uitpakken als je last hebt van je gewrichten. Maar volgens Adam Friedman, universitair hoofddocent dermatologie aan de George Washington University, biedt collageenpoeder weer géén voordelen voor huid en haar. “Het collageen wordt verteerd door je maagdarmkanaal, omdat het niet is gebouwd om de enorme pH-veranderingen in de darmen te overleven.”

Hydratatie

Toch blijkt uit weer een ander onderzoek met verschillende proefpersonen dat collageen dat oraal wordt ingenomen, dus zoals de poeder in je koffie, wel degelijk voordelen heeft voor de huid. Zo zorgde het collageenpoeder voor een toename van de hydratatie van je huid. Kortom: het is niet precies duidelijk wat collageenpoeder met het lichaam doet. Maar het doet waarschijnlijk meer goed dan kwaad, dus het is zeker het proberen waard.

Libelle’s Susan probeert collageen lichttherapie voor een strakkere huid:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Science alert, Good housekeeping. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Esther (56): "Je moet zuinig zijn op je huid"

Sophie (18) vindt haar moeder Esther (56) een knappe verschijning die ook nog eens vol passie haar werk in de ouderenzorg doet.

Libelle samen met L’Oréal Paris

Advertentie

Sophie: “Mijn moeder levert een bijdrage aan een gelukkiger leven voor ouderen met een zorgvraag. Ze bedenkt bijvoorbeeld nieuwe woon-zorgconcepten voor mensen met dementie en zit altijd vol creatieve ideeën. Het is een drukke baan, maar ik zie met hoeveel liefde ze dit werk doet. Ik vind dat ze er heel goed uitziet, er is nog geen rimpel te ontdekken. Mijn vriendinnen geloven het vaak niet als ik vertel dat mijn moeder 56 jaar is. Ze wordt ook altijd jonger geschat. Op tijd beginnen met smeren is haar geheim, zei ze laatst, dus dat doe ik nu ook. Omdat ze het belangrijk vindt dat mijn zusje en ik onze huid ook goed verzorgen, verrast ze ons regelmatig met een lekkere crème of tonic. Ik hoop dat ik ze ook heb, die goede genen.”

De juiste verzorging

Esther: “Ik ben blij en trots dat Sophie zo lief over mij praat, ondanks dat ik vaak druk ben met mijn werk in de ouderenzorg. Omdat ik dementie van dichtbij heb meegemaakt, mijn vader had het ook, vind ik het extra waardevol om in deze fase iets voor iemand te kunnen betekenen. Toen ik zo oud was als Sophie leerde ik van mijn moeder dat je zuinig moet zijn op je huid. Iedere ochtend en avond crème gebruiken en altijd je make-up verwijderen. Ik werd op mijn 38ste moeder van Sophie en drie jaar later werd haar zusje geboren. Een jong gezin houdt me jong, denk ik, maar ik heb ook de goede genen van mijn moeder geërfd. Ik vind het leuk om er goed uit te zien en mezelf te verzorgen, dus gebruik ik goede producten. Ik hoop dat ik dat aan mijn dochters door kan geven.”

Stevigere huid

Net zo’n mooie huid als Esther? Na de overgang kan de huid aan stevigheid verliezen. Van dagelijks smeren met L’Oréal Paris Age Perfect Collageen Expert, verrijkt met geconcentreerde Collageen Aminozuur fracties, wordt de huid zichtbaar strakker en steviger.*

  1. Verstevigt
  2. Hydrateert
  3. Vermindert pigmentvlekken

* Klinische test op 42 vrouwen na 4 weken

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Meghan Markle sprak koningin Elizabeth voor de uitvaart van prins Philip

Dat Meghan Markle niet bij de uitvaart van prins Philip aanwezig was, betekent niet dat de hertogin niet klaarstond voor koningin Elizabeth. Bronnen melden aan People Magazine dat Meghan in de dagen voor het afscheid van Philip contact opnam met de oma van Harry.

De trip naar Engeland was voor Harry om meerdere redenen lastig. Niet alleen moest hij afscheid nemen van zijn opa, ook moest hij Meghan en Archie achterlaten in Los Angeles. Ook zette hij voor het eerst in meer dan een jaar tijd voet op Engelse bodem.

Advertentie

Meghan Markle sprak met Queen Elizabeth

Sinds Megxit en het roemruchtige interview met Oprah Winfrey is de relatie van Harry en Meghan met het Britse koningshuis bekoeld. De banden worden inmiddels weer aangehaald en met Elizabeth in het bijzonder heeft het paar altijd contact gehouden. Daarom is het niet verwonderlijk dat Meghan Elizabeth tijdens deze moeilijke periode steun biedt.

“Meghan sprak met Harry vlak voor de begrafenis van zijn opa”, vertelt de bron. Ze zou hem op het hart hebben gedrukt dat het goed gaat met haar en hun zoon en dat hij zich echt geen zorgen hoeft te maken. “Meghan en Archie hebben eerder die week ook met de Queen gesproken.” Harry liet eerder al weten dat hij zijn opa en oma regelmatig sprak via een Zoom-sessie. Op die manier konden ze de kleine Archie zien opgroeien.

Meghan was niet bij de uitvaart

De dokter van Meghan vond het onverantwoord als ze op dit moment in haar zwangerschap in het vliegtuig naar Engeland zou stappen. Ze is in de zomer uitgerekend van haar tweede kindje. Om die reden was Harry genoodzaakt om in zijn eentje naar zijn thuisland af te reizen en daar dagen in quarantaine te verblijven, zodat hij de uitvaart kon bijwonen.

Alle details over de uitvaart kun je hier nog eens rustig teruglezen.

Goede band

Sinds de allereerste ontmoeting hebben Meghan en Elizabeth een goede band, zo liet Meghan weten in haar Oprah-interview. Het is zelfs de koningin die Meghan vertelde dat ze haar acteercarrière voort kon blijven zetten als ze geen koninklijke verplichtingen wilde uitvoeren. Desalniettemin stopte Meghan met haar grote rol in de hitserie Suits nadat ze zich met Harry verloofde.

De Britse journalist Andrew Morton vertelt in een podcast: “Ze kregen de ruimte en kregen ook verschillende voorstellen om in andere landen te gaan wonen om vanuit daar werkzaam te zijn als ambassadeurs voor de jeugd. De koningin heeft ze de mogelijkheid gegeven om naar een plek te gaan waar ze zelf graag wilden zijn. Daarnaast heeft ze tegen Meghan gezegd dat ze door kon gaan met haar acteercarrière als ze het niet zag zitten om aan de slag te gaan als fulltime royal. Die keuze lag bij haar.”

Hoe het er nu voorstaat met de Britse royals in Amerika vertelt royaltyverslaggever Rick in onderstaande video.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Brunopress

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien