Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Verkouden? Deze 5 theesoorten helpen je er snel weer bovenop

Zomer of winter, herfst of lente; je kunt zomaar een verkoudheid oplopen. Erg leuk is dat niet, want het kan je moe, futloos en grieperig laten voelen. Toch zijn er dingen die je er weer bovenop kunnen helpen. Bepaalde theesoorten kunnen wonderen doen.

We hebben het niet over een simpel kopje zwarte thee. En ook rooibosthee helpt niet tegen verkoudheid. Maar deze ietwat minder gangbare theesoorten doen je (opkomende) verkoudheid zó de das om.

Advertentie

Pepermuntthee
Lekker, verfrissend en nog goed voor je energielevel ook: het drinken van pepermuntthee heeft vele voordelen. De theesoort werkt ook goed om een verkoudheid te verhelpen. Mint kan je keelpijn verzachten en je luchtwegen verruimen. Dit is waarom het ook vaak in hoestdranken en keelsnoepjes verwerkt zit.

Kamillethee
Ook kamille heeft een goede helende werking. Het werkt verzachtend voor keel, luchtwegen en maag. Daarnaast wordt kamille al eeuwenlang ingezet als natuurlijk slaapmiddel. Aangezien slapen erg bevorderlijk is wanneer je een verkoudheid onder de leden hebt, is een kopje kamillethee drinken dan ook zeer aan te raden.


Echinacea
Echinacea komt uit een paarse bloem die in Noord-Amerika voorkomt. Het wordt daar sinds jaar en dag als een traditionele remedie ingezet tegen allerlei kwaaltjes, waaronder verkoudheid. 

Gemberthee
Niet alleen een trend in vele koffiezaakjes, maar ook nog eens hartstikke gezond. Verse gemberthee werkt als een goede remedie tegen verkoudheid of griep. Het werkt ontstekingsremmend en verzachtend. En heb je last van je maag of darmen? Dan helpt verse gember daar ook erg goed tegen.

Vlierbesthee
De kans is groot dat je dit nog nooit gedronken hebt, maar vlierbesthee werkt ook erg goed tegen een verkoudheid. Net als andere bessen zitten er in vlierbessen allerlei gezonde stoffen. Onder andere de belangrijke antioxidanten komen veel voor in de bes, zelfs meer dan in blauwe bessen of cranberry’s. En vrees niet, want het smaakt gewoon naar zoetzure vruchtenthee.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Goodhousekeeping. Beeld: iStock

Lees meer

Zo ziet deze week (7 april t/m 14 april) eruit volgens je numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling. 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien