Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Thuis sporten saai? Met een stapeltje speelkaarten maak je het veel leuker

Begin je het na al die maanden wel een beetje zat te worden om op de logeerkamer je sportmatje uit te rollen en een online work-out te volgen? Met een ouderwets setje speelkaarten kun je het leuker maken.

Waarom een saaie work-out doen als het ook leuker én spannender kan? De ‘kaartspel-work-out’ is een extra spannende work-out omdat je van tevoren niet weet hoe de volgende oefening eruit gaat zien. Daarnaast kun je het alleen spelen, maar ook met een huisgenoot.

Advertentie

Elke kaart een oefening

Hoe het werkt: je bedenkt voor elke soort kaart een oefening. Bijvoorbeeld: harten = squats, ruiten = plank etc. Je trekt vervolgens een kaart en het getal op de kaart vertelt hoe vaak je de oefening moet doen. Bij een kaart zonder getal kun je voor 10 keer gaan. Ook met de aantallen kun je nog variëren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alle getallen te verdubbelen of er bij een oefening als de plank een X aantal seconden van te maken. Trek je een joker? Dan mag je 30 seconden rusten.

Variëren

Deze work-out is extra leuk omdat je niet weet wat er komt en je het steeds weer aan kunt passen met andere oefeningen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de ene keer alleen maar krachtoefeningen te bedenken en de andere keer alleen maar cardio-oefeningen. Of je kunt het natuurlijk met elkaar combineren. Zorg in ieder geval dat je alle materialen die je nodig hebt klaar hebt liggen zodat je snel met de volgende oefening door kunt gaan.

 

BEKIJK OOK: Met deze total body work-out blijf je ook binnen fit:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Shape.com. Beeld: iStock

Lees meer

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien