Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Meer thuis, meer zin: we hebben tijdens quarantaine meer zin in sex

Het advies om zoveel mogelijk binnen te blijven, hebben we goed benut. Nederlanders hebben de afgelopen tijd namelijk beduidend meer sex gehad. 

Ook blijkt dat de mensen die thuiszitten meer zin en behoefte hebben om te experimenteren met nieuwe locaties in huis. Dit blijkt uit onderzoek van Europees marktleider EDC Retail

Advertentie

Voor het onderzoek zijn ruim 1400 mensen ondervraagd: van vrijgezellen en mensen met een relatie tot stellen met en zonder kinderen. De resultaten verschillen nauwelijks tussen mannen en vrouwen. Maar liefst 61% van hen geeft aan meer zin in sex te hebben sinds de ‘intelligente’ lockdown.

Meer spanning

Ook blijkt dat we in quarantainetijd langer de tijd nemen om de liefde te bedrijven. Dit geldt voor 1 op de 5 deelnemers. En we zijn creatiever geworden qua locatie. De afgelopen weken hebben Nederlanders niet alleen sex gehad op de bekende, vertrouwde plekken. Een kwart zoekt de spanning op door bijvoorbeeld nieuwe locaties in huis uit te proberen zoals de tuin en op het bureau. Ook is er behoefte aan andere, nieuwe standjes. Kortom: de lockdown maakt de behoefte aan meer afwisseling groter.

Experimenteren

Volgens seksuologe Talitha Rodenhuis is hier wel een verklaring voor. “Voor stelletjes kan deze isolatie een goed moment zijn om aan hun relatie te werken. We zitten nu immers meer op elkaars lip”, legt ze uit. “Misschien kom je er nu wel achter dat er verbetering nodig is en seks kan een manier zijn om dat in gang te zetten. Ook door te experimenteren kun je je relatie nieuw leven inblazen.”

Vrijgezellen

Ook al konden vrijgezellen de afgelopen tijd niet fysiek op date, dat betekent niet dat ze ook stil hebben gezeten. Uit het onderzoek blijkt dat 85% van de vrijgezellen meer masturbeert dan vóór de lockdown. Eerst stond het gemiddelde op 3 keer per week, nu is dat 5 keer per week. Van de stelletjes zegt 39% in deze tijd meer te masturberen dan voorheen. Maar liefst 16% doet dit zelfs dagelijks.

Stress

De reden? “Masturbatie dient voor velen ook als uitlaatklep voor de spanning en stress die mensen nu vaker ervaren”, vertelt Rodenhuis. “En omdat het niet meer mogelijk is om op fysieke dates te gaan, is het aannemelijk dat singles hun seksuele behoeften nu zelf moeten bevredigen.”

5x waarom iedere vrouw blij wordt van masturberen:

De laatste nieuwtjes, tips en trend in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: EDC Retail. Beeld: iStock

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien