Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Met deze simpele tips kom je in no time van eeltvoeten af

Er zijn gelukkig genoeg manieren om van je eeltvoeten af te komen. Maar het is wel belangrijk dat je de oorzaak aanpakt, anders is de eelt binnen de kortste keren weer terug. Met deze tips kun je zelf eelt verwijderen.

Eelt is een plaatselijke verdikking van de bovenste laag van je huid. De vorming van eelt kan verschillende oorzaken hebben. Het dragen van verkeerde schoenen, zweetvoeten of een afwijkende stand van je voeten. Maar ook als je voor je werk veel moet staan of als je overgewicht hebt, komt er meer druk op je voeten, waardoor de kans groter is dat je eelt ontwikkelt. Gelukkig kun je er iets aan doen.

Advertentie

Zo verwijder je eelt makkelijk zelf:

Je kunt je eelt bij een pedicure salon laten verwijderen, of zelf aan de slag gaan. We hebben hiervoor een aantal tips op een rij gezet:

1. Voetenbad

Vul een teiltje met lauwwarm water, badzout en eventueel badolie. Laat je voeten hier zo’n vijf minuten in weken, zodat het eelt zacht wordt.

2.  Scrubben

Na het voetenbadje kun je beginnen met het scrubben van je voeten met een scrubgel. Zo verwijder je de dode huidcellen en bovendien worden je voeten er lekker zacht van. Spoel na het scrubben je voeten goed en droog ze af.

3. Eelt verwijderen

Nu je je voeten goed hebt drooggemaakt, kun je beginnen met het verwijderen van eelt. Dit kun je doen met behulp van een puimsteen, eeltrasp of eeltvijl. Je moet wel voorzichtig te werk gaan, want een beetje eelt is goed voor je voeten en dient ter bescherming. Dus vijl en rasp niet alles weg.

4. Goed drogen

Na het verwijderen van overtollig eelt is het belangrijk om je voeten nogmaals te drogen. Op deze manier voorkom je schimmels. Vooral tussen je tenen ontstaan deze makkelijk als er vocht achterblijft.

5. Insmeren met crème

Tot slot smeer je je voeten in met een lekkere crème. Zo blijven je voeten zacht. Bovendien krijgt de buitenste laag zo geen kans om te verharden.

Voorkom eeltvoeten

Je kunt een eeltcrème ook gebruiken om een teveel aan eelt te voorkomen. Breng het dan twee keer per dag aan op de hielen en bal van je voet en masseer het zachtjes in. Je moet het dan echter wel regelmatig blijven gebruiken, anders wordt het eelt gewoon weer opnieuw gevormd.

Vermoeide voeten? Met dit trucje geef je je voeten verlichting:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

 Bron: Provoet. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien