Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Dít toestel in de sportschool is de grootste bacteriebron

Nieuws van het wetenschappelijk front waar we niet per se blij van worden: het vieste toestel in de gym is er eentje die je waarschijnlijk bijna altijd gebruikt als je gaat sporten.

Fitrated onderzocht 27 verschillende fitnesstools om te bekijken welke het viest van allemaal is. En om het in context te kunnen plaatsen hebben ze er ook een paar vergelijkingen bijgegeven. Bijvoorbeeld: een los gewicht kan 362 keer meer bacteriën bevatten dan een gemiddelde toiletbril. Excusez-moi?

Advertentie

Dumbbells, loopband en de fiets

Losse gewichten zijn dan ook gelijk de grootste schadelijke bacteriekiemen volgens het onderzoek. Een loopband bevatte in het onderzoek minder bacteriën, maar nog steeds wel 74 keer zoveel als een kraanhandvat. Bij dit toestel loop je wel de grootste kans op huidinfecties. En tot slot heeft een fitness fiets 39 keer meer bacteriën dan een plastic cafetariadienblad, maar die zijn dan wel weer relatief minder schadelijk. Eh tja, wij hebben die vergelijkingen ook niet verzonnen.

Oorzaak

Hoe dit komt? Cardio-apparaten worden vaak tussentijds nog wel schoongemaakt door gebruikers, maar losse gewichten over het algemeen minder. Desinfecteer alles wat je gebruikt is dus de boodschap. Net als nooit blootvoets lopen, zo weinig mogelijk je gezicht aanraken en je handen en kleren meteen na je sportsessie wassen.

Sla je de sportschool liever even over? Olympisch schaatskampioen Mark Tuitert laat 2 oefeningen zien die je heel makkelijk buiten kunt doen:

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: FitRated

Lees meer

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Johanna

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je la

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien