Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Door je toetje eerst te kiezen, eet je minder en dít is de reden

Wil je een paar kilootjes kwijt? Als je voortaan éérst je dessert kiest, zou je volgens onderzoek daarna minder eten.

Het Monterrey-instituut voor Technologie in Mexico en de universiteit van Arizona deden onderzoek naar de opbouw van menu’s in restaurants. Ze lieten 4 dagen lang mensen gerechten van een buffet kiezen. Elke dag was de opbouw anders, waardoor de participanten soms eerst het toetje en soms eerst het hoofdgerecht moesten kiezen.

Advertentie

Minder calorieën
En wat bleek? Wanneer de deelnemers eerst het toetje moesten kiezen, bestelden ze voor de rest lichtere gerechten. De reden die ze hiervoor gaven is dat ze graag wilden compenseren voor het calorierijke toetje. En dit bleek uiteindelijk flinke impact te hebben op hun totale calorie-inname.

Altijd eerst het toetje?
Toch vertelt Astrid Postma-Smeets van het Voedingscentrum dat er betere manieren zijn om af te vallen. “Als je minder calorieën wilt eten omdat je bijvoorbeeld wilt afvallen, is het beter om bij alle gangen voor de optie met de minste calorieën te gaan, of helemaal geen voor- of nagerecht te nemen.”

Gouden tip
Astrid geeft ook nog een handige tip om in restaurants gemakkelijker een gezondere keuze te maken. “Mensen kiezen wat er boven aan de kaart staat. Als de bovenste menuoptie niet zo’n gezonde of juist een calorierijke optie is, kan het verstandig zijn om de menukaart wat beter te bestuderen. Zo kun je bewust kiezen voor een gezonder of minder calorierijk gerecht.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN, Voedingscentrum, Beeld: iStock

Overwin je grote en kleine angsten met de fear setting methode

fear setting methode

Bij belangrijke beslissingen spelen vaak allerlei doemscenario’s door ons hoofd, en dat kan verlammend werken. Want wat als…? Met de fear setting methode durven we, weloverwogen, wél tot actie over te gaan.

Ontslag nemen en voor jezelf beginnen, speechen op een bruiloft, alleen op vakantie gaan, je leidinggevende de waarheid zeggen, autorijden, een echtscheiding aanvragen, solliciteren op een hogere functie, koken voor een grote groep: bijna allemaal hebben we wel een droom, doel of verlangen. Iets wat we graag willen of waarvan we vinden dat we het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien