Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Op déze manier is Trijntje Oosterhuis zo veel afgevallen

Trijntje Oosterhuis (46) heeft opnieuw de aandacht van haar Instagram-volgers weten te trekken. De zangeres plaatste een kiekje van zichzelf waarop ze vrolijk poseert, maar haar fans hebben eigenlijk maar oog voor één ding: namelijk haar slanke taille.

Fans kunnen niet geloven hoe goed Trijntje er uitziet. Complimentjes als ‘Wat een lijntje!’ en ‘Je ziet er fantastisch uit!’ stromen massaal binnen en eerlijk is eerlijk: de zangeres ziet er ook geweldig uit.

Advertentie

Afvalmethode
Trijntje is de afgelopen jaren ontzettend veel afgevallen en daar is helemaal geen plastische chirurgie of een streng dieet aan te pas gekomen. Nee, Trijntje zweert bij een kliniek voor cosmetische geneeskunde dat voor contourvormende gewichtsvermindering gaat in plaats van keihard kilo’s lozen. Met resultaat dus, want kijk die wespentaille op recente foto’s van de zangeres eens (tekst gaat verder onder de foto’s).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Trijntje Oosterhuis (@trijntjeoosterhuis) op

Daarom namen wij contact op met de betreffende kliniek om wat meer te weten te komen. Oprichtster Claudia van der Lugt vertelde ons alles over haar Alizonne-therapie, die BN’ers à la Trijntje en Angela Groothuizen, maar ook ‘gewone stervelingen’ zoals jij en ik volgden. Toveren kan Claudia niet, maar: “De zwaarste cliënt die we behandeld hebben woog 278 kilo. Zij is 183 kilo afgevallen in vijftien maanden.”

Bindweefselmassage
De Alizonne-therapie is een behandelconcept ontwikkeld door drs. Claudia van der Lugt dat gericht is op snel en verantwoord afvallen. Hoe? Middels drie technieken, zo staat er op de site uitgelegd. Namelijk een behandeling met ultrasonore trillingen om onderhuids vetweefsel aan te pakken, bindweefselmassage om de doorbloeding van de huid en de afvoer van vloeistof en vetten te stimuleren en een dieet onder begeleiding van een arts dat vooral voeding met aminozuren aanraadt.

Zeg Claudia, dat klinkt als een duur ‘grapje’.
“Iedereen denkt dat dit behandelplan die BN’ers zoals Trijntje Oosterhuis – die sceptisch aan de therapie begon – en Angela Groothuizen doorlopen, heel veel geld kost. Dat is absoluut niet waar en wil ik ontkrachten. Wij voeren deze behandeling al sinds 1998 uit. Leco van Zadelhoff heeft Alizonne nu in Amsterdam en het Gooi aangezwengeld, waar ik hem heel erg dankbaar voor ben. Hij heeft Trijntje en Angela onze kant opgestuurd en door hun postings is het hot news geworden. Maar iedereen komt bij ons. Van vrachtwagenchauffeurs tot en met cassières, en van jonge mensen met een beperkt budget tot vrouwen die thuis voor de kinderen zorgen. En ja, ook zakenmensen en inderdaad high enders.”

Iedere cliënt krijgt een op haar of hem afgestemd behandelplan, zo legt Claudia uit. “Het budget valt te minimaliseren tot het beste wat we voor iemand kunnen betekenen. Vergis je niet: BN’ers hebben hier ook niet zo’n groot budget voor.” Echte getallen geeft Claudia nog niet prijs. Maar ze neemt een voorbeeld. Zo betaal je volgens haar bij een goede goede schoonheidssalon al gauw 200 euro voor bovengenoemde behandeling met ultrasonore trillingen om vetweefsel aan te pakken. In haar kliniek krijg je twee van die behandelingen voor 165 euro.

Wat maakt de Alizonne-therapie zoveel beter dan diëten?
“Het gaat niet om het getal op de weegschaal, terwijl veel diëten daar juist wel op focussen. Afvallen lijkt makkelijk (‘gewoon’ even minder calorieën eten, red.), maar het behoud van het streefgewicht is het allerbelangrijkst voor een cliënt. Er moet gemeten worden wélk weefsel wordt afgebroken. Dit kan vet zijn, maar ook spiermassa of water – en dat wil je niet. We meten constant het basaal metabolisme, dat aangeeft hoeveel calorieën iemand nodig heeft. Het primaire doel van de Alizonne-therapie is om mensen met overgewicht naar een vooraf vastgesteld streefgewicht te brengen, maar vooral de vetophopingen aan te pakken die niet op enig dieet reageren. Ook kijken we naar de algehele conditie van cliënten, zoals de lever-, nier- en schildklierfunctie.”

Wat mag je wel en niet eten?
“Ik kan geen lijstje opnoemen van af te raden voedingsmiddelen, want dat is juist niet de bedoeling van deze therapie. We produceren eigen voedingssupplementen. In het behandelplan gebruiken cliënten onze voedingssuplementen die bestaat uit aminozuren. Dat zijn de werkelijke bouwstenen van eiwitten. Deze producten zijn niet bedoeld als shake die je achter je computer naar binnen slokt, maar moeten echt als voeding klaargemaakt worden. Dat kan variëren van een ontbijt met muesli, vruchten en chocoladedrank, een dessert, soep, kipnuggets, brood, pasta, omelet en snacks, zoals chips, kaasstengels en mini-pizza’s.”

Dus jij bent geen calorieënnazi?
“Minderen in calorieën zorgt er in ieder geval niet voor dat je onderhuidse vet verdwijnt. Niets is frustrerender dan dat je als je dertig tot vijftig kilo bent afgevallen, nog steeds met onderhuidse vetophopingen en een hangende huid blijft zitten. Juist daar ligt de kracht van de Alizonne-therapie. In dit behandelplan zorgen wij ervoor dat het vetweefsel gestapeld onder de huid verbruikt wordt in het dieet, de huid door de behandelingen krimpt en, niet onbelangrijk, mensen topfit zijn tijdens het dieet en hun streefgewicht daarna behouden.”

Voor wie is de therapie wel en niet geschikt?
“Voor iedereen. Vrouwen na de bevalling, vrouwen die door overgewicht niet zwanger worden, mensen met suikerziekte type 1 en 2, mensen met hoge bloeddruk, mensen met schildklierafwijkingen en mensen met fors of licht overgewicht. De zwaarste client die we behandelden woog 278 kilo. Zij is 183 kilo afgevallen in 15 maanden en behaalde dus een gewicht van 93 kilo. Ook haar overtollige huid die bijna tot op de knie hing is naar haar heup gekrompen. Toveren kan ik niet, dus voor verdere aanpassingen aan haar contour zal plastische chirurgie nodig zijn. Maar met een gezonde huidconditie en doorbloeding zijn zulke ingrepen veel minder gevaarlijk en bieden ze veel beter resultaat.”

Helaas pindakaas: je kunt niet vertellen hoeveel Trijntje nu precies is afgevallen omwille van haar privacy. Wat kun je ons wel vertellen over haar en Angela’s afvalavontuur?
“Beiden hebben de volledige Alizonne-therapie (dus de ultrasound trillingen tegen onderhuids vetweefsel, radiofrequentie met magnetische pulsen, bindweefselmassages en een aangepast dieet, red.) doorlopen. Ze blijven nog twee jaar in de follow-up om het streefgewicht te behouden.”

@ziggodome doorloop @hollandzingthazes #ziggodome #hollandzingthazes2018 #meisjemochtmeevanmiddag

Een bericht gedeeld door Trijntje Oosterhuis (@trijntjeoosterhuis) op

Meer weten over ‘het geheim’ van Trijntje? Dit is de site van Alizonne

Beeld: ANP

Wil jij meer op je eten gaan letten? Met Libelle Lijnt Lekker eet je nog nét zo heerlijk, maar iets slanker: 

Libelle Lijnt Lekker-pakket
Libelle Lijnt Lekker-pakket
€ 17,90 € 10,-
Bestellen

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Ziekenhuizen genoodzaakt ook hart- en kankeroperaties uit te stellen

Wegens het hoge aantal ic-opnames door het coronavirus zijn steeds meer ziekenhuizen genoodzaakt ook hart- en kankeroperaties uit te stellen. Eerst werd alleen de reguliere zorg afgeschaald, maar dat is niet langer genoeg. 

Dat meldt de Volkskrant na een rondgang langs ziekenhuizen en ic-hoofden.

Advertentie

Derde golf

De derde coronagolf is gaande. Momenteel liggen er achthonderd coronapatiënten op de intensive care-afdelingen in Nederland. Vrijdag besloot het Landelijk Netwerk Acute Zorg het totale aantal ic-bedden van 1.450 naar 1.550 bedden te willen opschalen. Dit heeft echter als gevolg dat steeds meer ziekenhuizen genoodzaakt zijn aanpassingen in hun zorg te doen.

Hart- en kankeroperaties

Dit had al langere tijd invloed op de reguliere zorg. Operaties die geen directe noodzaak hebben, zoals knie- en heupoperaties, worden een stuk minder uitgevoerd. Maar dit is niet langer genoeg, waardoor het nu ook ten koste gaat van hart- en kankeroperaties.

“Van operaties die je eigenlijk niet langer dan zes weken kunt uitstellen, zoals openhartoperaties of sommige kankerbehandelingen, hadden we gezegd: die willen we niet afschalen”, zegt Diederik Gommers hierover tegen Volkskrant. “We zitten nu op het punt dat we dat niet meer kunnen waarmaken.”

Personeelstekort

De reden is niet het gebrek aan ic-bedden of beademings- en monitoringsapparatuur, maar een flink tekort aan personeel. Verpleegkundigen moeten steeds meer hun zorg verdelen. “We gaan elke keer weer een stapje verder, terwijl je eigenlijk denkt: dat kan niet”, aldus Armand Girbes, hoofd van de intensive care. Voornamelijk het grote ziekteverzuim van het personeel zou dit tekort veroorzaken.

Allergisch voor de pollen van bomen? Grote kans dat je nu al loopt te snotteren. Maar hoe weet je nou of je last hebt van hooikoorts of dat de klachten door het coronavirus komen?

De artikelen van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: Volkskrant. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Ziekenhuizen genoodzaakt ook hart- en kankeroperaties uit te stellen

Wegens het hoge aantal ic-opnames door het coronavirus zijn steeds meer ziekenhuizen genoodzaakt ook hart- en kankeroperaties uit te stellen. Eerst werd alleen de reguliere zorg afgeschaald, maar dat is niet langer genoeg. 

Dat meldt de Volkskrant na een rondgang langs ziekenhuizen en ic-hoofden.

Advertentie

Derde golf

De derde coronagolf is gaande. Momenteel liggen er achthonderd coronapatiënten op de intensive care-afdelingen in Nederland. Vrijdag besloot het Landelijk Netwerk Acute Zorg het totale aantal ic-bedden van 1.450 naar 1.550 bedden te willen opschalen. Dit heeft echter als gevolg dat steeds meer ziekenhuizen genoodzaakt zijn aanpassingen in hun zorg te doen.

Hart- en kankeroperaties

Dit had al langere tijd invloed op de reguliere zorg. Operaties die geen directe noodzaak hebben, zoals knie- en heupoperaties, worden een stuk minder uitgevoerd. Maar dit is niet langer genoeg, waardoor het nu ook ten koste gaat van hart- en kankeroperaties.

“Van operaties die je eigenlijk niet langer dan zes weken kunt uitstellen, zoals openhartoperaties of sommige kankerbehandelingen, hadden we gezegd: die willen we niet afschalen”, zegt Diederik Gommers hierover tegen Volkskrant. “We zitten nu op het punt dat we dat niet meer kunnen waarmaken.”

Personeelstekort

De reden is niet het gebrek aan ic-bedden of beademings- en monitoringsapparatuur, maar een flink tekort aan personeel. Verpleegkundigen moeten steeds meer hun zorg verdelen. “We gaan elke keer weer een stapje verder, terwijl je eigenlijk denkt: dat kan niet”, aldus Armand Girbes, hoofd van de intensive care. Voornamelijk het grote ziekteverzuim van het personeel zou dit tekort veroorzaken.

Allergisch voor de pollen van bomen? Grote kans dat je nu al loopt te snotteren. Maar hoe weet je nou of je last hebt van hooikoorts of dat de klachten door het coronavirus komen?

De artikelen van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: Volkskrant. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Prins Harry zónder Meghan Markle naar begrafenis prins Philip

Prins Philip overleed vrijdagochtend op 99-jarige leeftijd in Windsor Castle. Bij de uitvaart zal Meghan Markle  echter niet aanwezig zijn. Deze geruchten gingen al rond, maar nu bevestigt Buckingham Palace dit.

De uitvaart vindt plaats op 17 april bij de St George’s kapel in Windsor Castle.

Advertentie

Speculaties bevestigd

Buckingham Palace bevestigt met een officieel bericht dat prins Harry vanuit Amerika naar Engeland afreist om de uitvaart van prins Philip bij te wonen. Hij doet dit echter zonder zijn vrouw Meghan Markle. Als een grote verrassing komt dit niet, gezien er direct na het overlijdensbericht al dergelijke speculaties rondgingen.

Geen Meghan Markle

Wegens de grote ophef rondom het Oprah-interview dat Meghan en Harry eerder gaven, werd al vermoed dat de vrouw van Harry zou schitteren in afwezigheid tijdens de koninklijke begrafenis. Haar naam was direct trending op Twitter, gezien velen zich afvroegen wat ze zou doen. Nu meldt Buckingham Palace dat ze inderdaad niet in het vliegtuig stapt, om ‘gezondheidsredenen’.

Medische verklaring

Meghan is hoog zwanger, en een lange vliegreis in combinatie met de kans om besmet te raken met Covid-19 is genoeg reden om thuis te blijven. “Ze kreeg geen medische verklaring van haar arts”, vertelt een bron dichtbij het stel. Eerder reageerde het koninklijk koppel wel op het overlijden van prins Philip. “In liefdevolle herinnering van His Royal Highness The Duke of Edinburgh 1921-2021. Bedankt voor uw service… U zal enorm gemist worden,” schreven ze op hun website.

Een royal zijn klinkt misschien sprookjesachtig, maar het is zeker geen garantie op een lang en gelukkig leven. Sterker nog: voor deze royals was het tegendeel het geval.

De artikelen van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard. Beeld: Brunopress

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Prins Harry zónder Meghan Markle naar begrafenis prins Philip

Prins Philip overleed vrijdagochtend op 99-jarige leeftijd in Windsor Castle. Bij de uitvaart zal Meghan Markle  echter niet aanwezig zijn. Deze geruchten gingen al rond, maar nu bevestigt Buckingham Palace dit.

De uitvaart vindt plaats op 17 april bij de St George’s kapel in Windsor Castle.

Advertentie

Speculaties bevestigd

Buckingham Palace bevestigt met een officieel bericht dat prins Harry vanuit Amerika naar Engeland afreist om de uitvaart van prins Philip bij te wonen. Hij doet dit echter zonder zijn vrouw Meghan Markle. Als een grote verrassing komt dit niet, gezien er direct na het overlijdensbericht al dergelijke speculaties rondgingen.

Geen Meghan Markle

Wegens de grote ophef rondom het Oprah-interview dat Meghan en Harry eerder gaven, werd al vermoed dat de vrouw van Harry zou schitteren in afwezigheid tijdens de koninklijke begrafenis. Haar naam was direct trending op Twitter, gezien velen zich afvroegen wat ze zou doen. Nu meldt Buckingham Palace dat ze inderdaad niet in het vliegtuig stapt, om ‘gezondheidsredenen’.

Medische verklaring

Meghan is hoog zwanger, en een lange vliegreis in combinatie met de kans om besmet te raken met Covid-19 is genoeg reden om thuis te blijven. “Ze kreeg geen medische verklaring van haar arts”, vertelt een bron dichtbij het stel. Eerder reageerde het koninklijk koppel wel op het overlijden van prins Philip. “In liefdevolle herinnering van His Royal Highness The Duke of Edinburgh 1921-2021. Bedankt voor uw service… U zal enorm gemist worden,” schreven ze op hun website.

Een royal zijn klinkt misschien sprookjesachtig, maar het is zeker geen garantie op een lang en gelukkig leven. Sterker nog: voor deze royals was het tegendeel het geval.

De artikelen van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard. Beeld: Brunopress

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien