Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Met deze eenvoudige truc verklein je de kans op een depressie

Stress op je werk of pech in de liefde, er zijn verschillende oorzaken waardoor een depressie er zomaar in kan sluipen.

Wetenschappers hebben nu iets gevonden dat de kans op een depressie verkleint. Het is iets heel eenvoudigs waardoor je je een stuk beter kunt voelen.

Advertentie

44 procent
Elk week minimaal 1 uur bewegen schijnt goed te werken tegen een depressie, schrijft Telegraph. Mensen die niet bewegen, hebben 44 procent meer kans om een depressie te krijgen, tegenover mensen die 1 tot 2 uur per week bewegen.

Preventief
“We weten al een tijdje dat beweging een rol speelt bij het behandelen van depressie,” zegt de hoofdonderzoeker. “Maar dit is de eerste keer dat we het preventieve aspect van lichamelijke activiteit bij een depressie hebben gemeten.”

Zelfs een klein beetje beweging, namelijk een uur per week, kan dus al kan helpen. En daar kun je  elke dag mee beginnen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Cosmopolitan. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes deel 58: “Ik voel me verdrietig, verward, opgelucht en verliefd. Een onmogelijke cocktail”

Maartje

Het stomende-seks-moment eindigt in een openhartig gesprek, waarin Maartje toegeeft dat Vera net te vroeg in haar leven komt, en dat Vera haar op haar beurt alle tijd gunt voor het goed oplossen met haar gezin.

Zullen we vanavond wandelen? app ik naar Suus. Ik heb behoefte aan klankborden en nu de kroegen dicht zijn, kunnen we nergens anders rustig praten zonder meeluisteraars. Bovendien praat het lopend wel lekker. Om 20.00 uur spreken we af op het hoekje bij de kerk. We lopen de lichtjesroute, een

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien