Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Déze truc geeft je meer energie dan een kop koffie

‘Moe zijn’ en ‘koffie’ zijn voor de meeste mensen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch weet je dat je weer terug bij af bent zodra de cafeïne is uitgewerkt.

Maar er is een alternatief die ook nog eens heel gezond is, aldus kleinschalig onderzoek.

Advertentie

De oefening
Het onderzoek werd gedaan onder (slechts) 18 vrouwen met chronisch slaapgebrek. Zij sliepen minder dan 45 uur per week. Deze vrouwen verdeelden de onderzoekers in 3 groepen; de ene groep nam 50 milligram cafeïne tot zich, de andere groep moest 10 minuten lang een trap op en af lopen én er was een controlegroep dat een placebo kreeg. Dit was 50 milligram meel. Hiermee sloten ze de kans uit dat vrouwen inbeeldden meer energie te krijgen door de ‘cafeïne’.

Wat blijkt uit de nameting? De deelnemers voelden zich significant energieker en een stuk krachtiger na het traplopen.

Kantoorbaan?
Een goed idee dus om tijdens een middagdip te doen als je een zittend beroep hebt. De Nederlandse Norm Gezond Bewegen geeft als richtlijn voor volwassenen om minimaal 30 minuten middelzwaar te bewegen op alle dagen van de week om mentaal en fysiek zo gezond mogelijk te blijven.

We zouden 150 minuten per week moeten bewegen: hoe haalbaar is dat? Libelle’s Simone onderzocht het 2 weken lang.

Meer tips over een gezond leven vind je in de Libelle special Gezond:

Libelle special 9 – Gezond
Libelle special 9 – Gezond
€4,99
Bestel

Bron: SciencedirectArboportaal. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 22: Jochem neemt niet op

maartje

Premium

Maartje en Jochem zoeken naar een nieuwe weg in hun relatie met elkaar en met anderen. Zal Maartje het contact met Judith nieuw leven inblazen?

De hele week draaien Jochem en ik de B.V. HET GEZIN op de automatische piloot. Het is gezellig, we koken gezond en zelfs met de was ben ik aardig bij. Voor vanavond heb ik als verrassing een oppas geregeld, en neem ik Jochem mee naar een chique-de-friemel restaurant.

Vrijdagmiddag is het altijd een zoete inval bij ons. Kinderen lopen in en uit en omdat Suus weet dat het mijn vrije dag is, waait zij ook vaak nog even aan. [premium

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien