Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Zó kom je van het nagelbijten af

Lukt het je maar niet om te stoppen met nagelbijten? Dit stappenplan kan helpen. 

Stap 1: Bewustwording
Ten eerste is het belangrijk dat je gaat beseffen hoe vaak je aan nagelbijten bent, wanneer je het doet én waarom. Hou dit een paar dagen bij en vraag iemand om je erop te wijzen als je het doet.

Advertentie

Stap 2: Afleiding
Zodra je weet wanneer en waarom je nagelbijt, kun je op zoek gaan naar de juiste vorm van afleiding. Neem een stressbal mee of pak een stukje kauwgom wanneer je de neiging hebt om te gaan bijten.

Stap 3: Vies
Geef jezelf een extra steuntje in de rug door je nagels een vies smaakje te geven. Dit kan je doen door middel van gelnagels of door speciale nagellak voor nagelbijters te gebruiken. Je ziet er niets van, maar het geeft wel een nare smaak in je mond. Ook een idee, maar wat minder fraai: plak pleisters over je nagels zodat je er niet bijkunt.

Stap 4: Beloning
Is het je gelukt om een dag of week geen nagels te bijten? Beloon jezelf met een lekkere kop koffie of die leuke lipstick die je al lang wilde. Door jezelf op vaste momenten te belonen, is de kans dat je het volhoudt groter.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Marie Claire. Beeld: iStock

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien