Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Stijve nek? Met dít trucje krijg je zelf alle knopen uit je nek

Als je veel achter de computer zit, kun je al snel last krijgen van je nek. Gelukkig kun je zelf heel makkelijk alle knopen uit je nek halen.

En het enige wat je daar voor nodig hebt is een tennisbal.

Advertentie

Klachten
Te fanatiek bezig geweest in de sportschool, veel stress of lange dagen achter de computer. Nekklachten kun je door veel verschillende dingen krijgen. Mocht je geen tijd of geld hebben om langs de fysio of masseur te gaan, dan kun je altijd zelf nog aan de slag. In slechts een paar minuten krijg je zelf je nek wat losser. Wees wel altijd voorzichtig bij het masseren van je nek en vraag desnoods uitleg en tips aan ene professional voordat je zelf aan de slag gaat.

Er zijn 2 simpele oefeningen:

Oefening 1
Zoek een comfortabele plek op de grond om te liggen. Buig je knieën, zorg dat er geen druk meer op je onderrug staat en leg de tennisbal in de groef in je nek. Adem een paar seconden in en laat de tennisbal in het spierweefsel zakken. Draai langzaam je hoofd naar rechts en haal diep adem als het gevoelig wordt. Probeer dit een paar seconden vast te houden. Blijf rollen tot je oor helemaal naar de vloer is gericht. Keer dan langzaam terug naar het midden. Doe precies hetzelfde aan de linkerkant.

Oefening 2
Je begint deze oefening in dezelfde positie. Ga met je rug op de grond liggen, buig je knieën en plaats de bal onder je nek. Dit keer draai je je hoofd niet naar links of rechts, maar steek je je kin langzaam naar je borst en ga je weer terug. Doe dit meerdere keren om je nekspieren te masseren.

Deze oefeningen zorgen er ook voor dat de pijn snel verdwijnt:

Geen tennisballen in huis? 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien