Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Stijve nek? Met dít trucje krijg je zelf alle knopen uit je nek

Als je veel achter de computer zit, kun je al snel last krijgen van je nek. Zeker nu je thuis werkt en waarschijnlijk een stuk minder comfortabel zit. Gelukkig kun je zelf heel makkelijk alle knopen uit je nek halen.

En het enige wat je daar voor nodig hebt is een tennisbal.

Advertentie

Klachten

Te fanatiek bezig geweest in de sportschool, veel stress of lange dagen achter de computer. Nekklachten kun je door veel verschillende dingen krijgen. Mocht je geen tijd of geld hebben om langs de fysio of masseur te gaan, dan kun je altijd zelf nog aan de slag. In slechts een paar minuten krijg je zelf je nek wat losser. Wees wel altijd voorzichtig bij het masseren van je nek en vraag desnoods uitleg en tips aan ene professional voordat je zelf aan de slag gaat.

Er zijn 2 simpele oefeningen:

Oefening 1

Zoek een comfortabele plek op de grond om te liggen. Buig je knieën, zorg dat er geen druk meer op je onderrug staat en leg de tennisbal in de groef in je nek. Adem een paar seconden in en laat de tennisbal in het spierweefsel zakken. Draai langzaam je hoofd naar rechts en haal diep adem als het gevoelig wordt. Probeer dit een paar seconden vast te houden. Blijf rollen tot je oor helemaal naar de vloer is gericht. Keer dan langzaam terug naar het midden. Doe precies hetzelfde aan de linkerkant.

Oefening 2

Je begint deze oefening in dezelfde positie. Ga met je rug op de grond liggen, buig je knieën en plaats de bal onder je nek. Dit keer draai je je hoofd niet naar links of rechts, maar steek je je kin langzaam naar je borst en ga je weer terug. Doe dit meerdere keren om je nekspieren te masseren.

Deze oefeningen zorgen er ook voor dat de pijn snel verdwijnt:

Geen tennisballen in huis? 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien