Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Er zijn 3 typen luisteraars: welk type ben jij?

Kun jij goed luisteren? Of ben je meer een prater en klets je het liefst de hele dag door? Voor sommigen is luisteren moeilijker dan voor de ander. Er bestaan dan ook 3 verschillende typen luisteraars. Libelle zet ze voor je op een rij.

De verschillende typen zijn de smalltalk-luisteraar, de actieve luisteraar en de connecterende luisteraar. In welke herken jij je het meest?

Advertentie

De smalltalk-luisteraar
Deze persoon kan zonder moeite de hele avond over koetjes en kalfjes praten, zonder zich ook maar een minuut te vervelen. De kans is dan ook groot dat dit type altijd op de hoogte is van alle roddels en nieuwtjes in de vriendengoep. De valkuil van dit type luisteraar? De gesprekken blijven vaak wat oppervlakkig, waardoor de gesprekspartner zich soms niet echt gehoord voelt.

De actieve luisteraar
Dit type wordt door velen als een erg fijne gesprekspartner gezien. De actieve luisteraar laat mensen goed uitpraten, luistert aandachtig en staat altijd paraat met goede raad en tips. Mensen zoeken dit type luisteraar dan ook graag op om moeilijke levensvragen te stellen of even hun hart te luchten.

De connecterende luisteraar
De connecterende luisteraar heeft het zesde zintuig als het op gevoel aankomt. Dit type kan goed aanvoelen als er iets bij de ander speelt en kan zich goed inleven in andermans situatie. De valkuil van deze luisteraar is dat ze zichzelf nog wel eens kunnen vergeten, omdat ze te veel aan andermans geluk denken.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: HLN. Beeld: iStock

Lees meer

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien