Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Met deze uitleg uit Hongkong kun je zelf heel makkelijk een mondkapje maken

Door de snelle verspreiding van het coronavirus staan de zorg en hun voorraden onder druk. Alle mondkapjes die er zijn, gaan naar het zorgpersoneel. Voor consumenten zijn ze nauwelijks verkrijgbaar, maar je kunt ze wel heel makkelijk zelf maken.

Hier vind je een duidelijk stappenplan en patroon om zelf een mondmasker te maken.

Advertentie

Eerste reactie

Ook Kenneth Kwong, een gepensioneerde scheikundeleraar uit Hongkong, kwam met het idee zelf mondkapjes te maken. In Hongkong weten ze het virus uitstekend in te dammen. Dat komt niet alleen omdat hun zorg is aangepast na virusuitbraken als SARS en MERS, maar ook omdat de bevolking meteen reageerde op de eerste besmettingen van het coronavirus. De inwoners van Hongkong zijn bijna meteen mondkapjes gaan dragen om het virus niet of minder snel te verspreiden. Daardoor kwam er wel een run op de mondkapjes en gingen de prijzen door het dak.

Bijna net zo effectief

Met een stukje stof, een elastiek en een naaimachine maakte hij zelf een mondkapje. In dat mondkapje van stof legde hij een stuk dubbelgevouwen keukenrol dat dienst doet als filter. Dit stukje papier vervang je elke 5 uur. Even effectief als een echt mondkapje is het misschien niet, maar met zo’n 90% komt het dicht in de buurt.

Bekendheid

Kwong is door zijn mondkapjes inmiddels een bekendheid in Hongkong en zijn filmpjes zijn al duizenden keren bekeken. Hij verbaast zich er dan ook over dat er in Europa nog geen mondkapjes gedragen worden. Want dat zou er, naast de sociale onthouding, in Hongkong juist voor gezorgd hebben dat ze het virus zo snel onder controle hadden.

 

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Een Vandaag. Beeld: iStock

Lees meer

Áltijd groen in je keuken met deze zelfgemaakte kruidentrolley

kruidentrolley

Niets lekkerder dan koken met verse kruiden. Maar waar laten we al die potjes? Nou, in deze leuke trolley, die je heel makkelijk zelf maakt.

Dit heb je nodig voor de kruidentrolley

  • Zwarte houten keukentrolley € 49,- | 6 opbergblikken taupe 11x11x16 cm € 4,- p.st | Houten schaal Venezia € 7,- | Schuurblok middel € 1,
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien