On Your Feet! nu 50% voordeel per ticket >

Zoek binnen:

Op zoek naar het ultieme levensgeluk? Zo vind je het!

We zijn allemaal opzoek naar het ultieme geluk en breken ons hoofd over hoe en waar we dat kunnen vinden. Dit is het geheim voor levensgeluk, tenminste, als we de Japanners moeten geloven. 

Bovenstaand filmpje geeft jou ook een glimlach. Genieten! 

Gezondheid is deels je fysieke gesteldheid, maar heeft ook zeker te maken met je mentale welzijn. Volgens de Japanse filosofie ikigai moet je op zoek naar de reden waarom jij ’s ochtends op staat. Iedereen die leeft volgens de zoektocht naar haar levensdoel, zal dichter bij dat prettige gevoel komen.

Bezig met je doel

Deze filosofie vraagt wat van je geduld en reflectie, maar dan heb je ook wat. Jezelf blijven afvragen waar je passie nu écht ligt en wat jij de wereld kunt brengen, dat is de sleutel. Het gaat er volgens deze filosofie om dat je bezig blijft met dit doel.

Extra energie

Uit onderzoek blijkt trouwens dat de meeste mensen toch het ultieme geluk vinden in werk, hobby’s en relaties, terwijl we altijd denken dat we het ongetwijfeld zullen vinden aan de rand van het zwembad met een drankje in je hand. Een beetje drukte blijken we namelijk behoorlijk goed aan te kunnen en het zorgt zelfs voor een geluksgevoel en extra energie.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Purewow. Beeld: iStock.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien