We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Met déze vakantiesporten verbrand je de meeste calorieën

Wanneer je op vakantie bent, is het natuurlijk heerlijk om op een bedje aan het strand te liggen met een goed boek, maar af en toe een sportieve activiteit doen is ook leuk. Wil je de ijsjes, diners en cocktails een beetje compenseren?

Dan kun je het beste de volgende activiteiten doen.

Advertentie

Abseilen
Abseilen is een erg effectieve sport: iemand van 70 kg verbrandt hiermee 596 kcal per uur, wat gelijk staat aan 5,6 ijsbolletjes per uur. Ook scuabaduiken verbrandt lekker veel: 520 kcal per uur, en dat staat gelijk 4,9 ijsbolletjes per uur. Ook een trektocht maken is met 446 kcal en 4,2 ijsbolletjes per uur een goede activiteit.

Zwemmen
Op vakantie zijn de meeste van ons vaak in de zee of in het zwembad te vinden. Naast dat het lekker verfrissend is, is zwemmen ook meteen een goede beweging, want daarmee verbrand je 446 kcal en dus 4,2 ijsbolletjes per uur. Ook van een avondje dansen in de discotheek (410 kcal/3,9 ijsbolletjes per uur) wordt je lichaam blij, net zoals van snorkelen (372 kcal/3,5 ijsbolletjes per uur) en van badmintonnen (334 kcal/3,2 ijsbolletjes per uur). Blijf je toch liever op dat standbedje? Met slapen verbrandt 46 kcal per uur, wat bijna de helft van een ijsbolletje per uur is.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Women’s health. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien