Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Help! We zitten middenin Venus retrograde (en dit merk je ervan)

Mercurius retrograde, supermaan, meteorietenregen… Het wordt de komende tijd nog niet rustig daarboven. We zitten namelijk momenteel middenin de Venus retrograde. En dat betekent niet veel goeds.

Misschien zal dit een hoop verklaren.

Advertentie

Liefde

Waar Mercurius retrograde vooral invloed heeft op communicatie, is dat bij Venus – je raadt het misschien al – vooral een kwestie van onrust op liefdesgebied. Venus retrograde kan namelijk voor behoorlijk wat turbulentie zorgen. Maar no worries: het duurt slechts een paar weken en komt 1 keer in de anderhalf jaar voor. Dit jaar begon de retrograde op 13 mei en zal deze duren tot 25 juni. Nog eventjes dus.

Optische illusie

Maar wat gebeurt er nou precies daarboven? Net zoals bij Mercurius retrograde, is de Venus retrograde een optische illusie. Waar het op neerkomt is dat de aarde sneller om de zon heen draait dan de andere planeet in kwestie, in dit geval Venus. Omdat de aarde Venus dan inhaalt, lijkt het vanaf de aarde alsof Venus achterwaarts gaat. Dat is niet het geval, alleen gaan we op aarde iets sneller vooruit dan Venus. Het is te vergelijken met een ritje met de trein. Soms voelt het alsof jouw trein achteruit rijdt als je wordt ingehaald door een trein die sneller rijdt. Precies dat gebeurt er dan tussen de planeten. De inhaalslag van de aarde ten opzichte van Venus duurt een paar weken en deze tijd heet de Venus retrograde.

Herzien

Zo’n retrograde zou betekenen dat het leven op aarde iets moeizamer gaat op de gebieden die te maken hebben met de planeet in kwestie. Met Venus als planeet van de liefde, zullen dingen op liefdesgebied tijdens de Venus retrograde net even iets moeilijker zijn dan normaal. Deze periode dwingt je dan ook om eens goed te kijken naar de relaties in jouw leven en te bedenken waar je gelukkig van wordt. Is het tijd voor verandering? Een goed gesprek? Misschien zelfs een vaarwel? Het is een periode waarin je veel bezig bent met welke mensen je wel nog graag om je heen wilt hebben en welke niet. Want bedenk je goed: iedereen met wie je omgaat kost je energie. En het is aan jou om dat goed te verdelen.

Exen

Wat Venus retrograde echter ook kan betekenen, is dat oude liefdes even roet in het eten komen gooien. Ben je eindelijk over je ex heen, waar je nog maanden- of jarenlang liefdesverdriet om had? Good for you, maar grote kans dat deze ex je even een berichtje stuurt om te laten weten dat hij of zij toch nog veel aan je denkt. Of heb je weer een nieuwe liefde ontmoet waar je erg gelukkig mee bent? Verwacht dan maar dat je droomt over een aantal ex-partners of romances, waar je dan toch even ondersteboven van raakt.

Op scherp

Hoe dan ook: Venus in retrograde betekent vaak een hoop onrust. Maar zie dat niet alleen als iets negatiefs. Al deze onrust kan juist de boel even op scherp zetten en ervoor zorgen dat je frisser en opgeruimd uit deze periode komt met nog meer liefde en aandacht voor je dierbaren dan je hiervoor al had.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Cosmopolitan. Beeld: iStock.

Lees meer

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien