Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Verbrand je eigenlijk meer calorieën als je ziek bent?

Als je ziek bent voel je je niet bepaald lekker. Maar wist je dat er stiekem ook een klein voordeel zit aan het hebben van griep? 

Als je ziek bent dan heb je automatisch minder eetlust. Je lichaam is bovendien hard aan het werk om virussen uit je lijf te krijgen. Dat kost energie, vandaar dat je ook zo moe bent als je griep hebt. Maar dat is niet alles.

Advertentie

Wandelen of uitzieken
Als je koorts hebt, dan gaat je stofwisseling omhoog. Daarom verbrand je wel degelijk meer calorieën – zelfs als je gewoon op de bank ligt en amper beweegt. Normaal is je lichaamstemperatuur rond de 37 graden Celsius. Elke graad die je lichaamstemperatuur stijgt, zorgt ervoor dat je zo’n zeven tot twaalf procent meer calorieën verbrandt. Dat loopt gauw op. Heb je veertig graden koorts, dan verbrand je al gauw dertig procent meer calorieën dan normaal.

Elke graad koorts is te vergelijken met de calorieën die je verbrandt tijdens een half uur wandelen. Dus met die 40 graden, ben je eigenlijk anderhalf uur aan het wandelen.

Fit
Tja, erg gezellig is griep niet, en je voelt je natuurlijk altijd liever fit. Maar je zult niet snel aankomen als je het griepvirus te pakken hebt, dat is één ding dat zeker is. Zorg goed voor je lichaam als je griep of koorts hebt: neem rust en drink genoeg. Ook is het aan te raden ondanks de verminderde eetlust elke twee uur iets kleins te eten. Zo blijft je lichaam de energie houden om tegen die bacteriën te kunnen vechten.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Santé. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (11 t/m 17 augustus) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien