6-delige pannenset nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Verbrand je eigenlijk meer calorieën als je ziek bent?

Als je ziek bent voel je je niet bepaald lekker. Maar wist je dat er stiekem ook een klein voordeel zit aan het hebben van griep? 

Als je ziek bent dan heb je automatisch minder eetlust. Je lichaam is bovendien hard aan het werk om virussen uit je lijf te krijgen. Dat kost energie, vandaar dat je ook zo moe bent als je griep hebt. Maar dat is niet alles.

Advertentie

Wandelen of uitzieken
Als je koorts hebt, dan gaat je stofwisseling omhoog. Daarom verbrand je wel degelijk meer calorieën – zelfs als je gewoon op de bank ligt en amper beweegt. Normaal is je lichaamstemperatuur rond de 37 graden Celsius. Elke graad die je lichaamstemperatuur stijgt, zorgt ervoor dat je zo’n zeven tot twaalf procent meer calorieën verbrandt. Dat loopt gauw op. Heb je veertig graden koorts, dan verbrand je al gauw dertig procent meer calorieën dan normaal.

Elke graad koorts is te vergelijken met de calorieën die je verbrandt tijdens een half uur wandelen. Dus met die 40 graden, ben je eigenlijk anderhalf uur aan het wandelen.

Fit
Tja, erg gezellig is griep niet, en je voelt je natuurlijk altijd liever fit. Maar je zult niet snel aankomen als je het griepvirus te pakken hebt, dat is één ding dat zeker is. Zorg goed voor je lichaam als je griep of koorts hebt: neem rust en drink genoeg. Ook is het aan te raden ondanks de verminderde eetlust elke twee uur iets kleins te eten. Zo blijft je lichaam de energie houden om tegen die bacteriën te kunnen vechten.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Santé. Beeld: iStock

Jörgen Raymann: “Het leven lacht me toe en ik lach keihard terug”

Jörgen Raymann - libelle

Premium

Er was een tijd dat succes hem deed vergeten waar het leven werkelijk om draait. Tegenwoordig is Jörgen Raymann (53) een stuk bescheidener, maar niet minder goedlachs. “Die moeilijke periode heeft me nederig en bescheiden gemaakt.”

We spreken Jörgen Raymann op een prachtig landgoed in Almere in Waterkasteel de Kemphaan, dat uitkijkt over een meer. Aan de overkant woont hij. Nog even, want de villa met tropisch zwembad en gym van 613 vierkante meter staat te koop. Nu zijn dochters Melody (26) en Jahlisa (22) op zichzelf wonen, verhuizen hij en zijn vrouw Sheila naar ee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien