Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

We vroegen naar jullie beste verkoelingstips: dit zijn ze!

Deze week kan het op sommige plekken van het land wel 35 graden worden. En aangezien wij Nederlanders dat niet bepaald gewend zijn, kunnen we wel wat verkoelingstips gebruiken. We vroegen jullie op Instagram wat jullie zouden adviseren.

Dit waren jullie antwoorden:

Advertentie

 1. Veel drinken
  Volgens Jeannette moet je veel water blijven drinken. Dit klinkt heel vanzelfsprekend, maar toch zijn er veel mensen die dit vergeten. Met het warme weer is het belangrijk goed gehydrateerd te blijven. Je zweet meer dan normaal en daardoor verlies je ook meer vocht. Aanvullen dus!
 2. Theedrinken
  Petra geeft ons de tip thee te drinken. Het klinkt misschien gek, omdat je met warm weer sneller neigt naar iets fris en kouds. Maar thee warmt je lichaam op, waardoor er extra zweetproductie plaatsvindt en daardoor koelt je lichaam sneller af.
 3. Natte theedoek in je nek
  Marijke geeft ons de tip een natte theedoek in je nek te leggen. Lekker koel en fris. Je kunt ‘m natuurlijk ook over de rest van je lijf leggen.
 4. Alles dicht
  “Alles in huis dicht houden”, vertelt Renata. Als het buiten warmer is dan binnen, is het verstandig de ramen en deuren dicht te houden zodat de warme lucht niet naar binnen kan glippen.
 5. Waterijs
  Volgens Aida is waterijs een goed idee. En wij zijn het volledig met haar eens! Je kunt ze ook zelf maken door sapjes te mixen en in te vriezen.
 6. Polsen en voeten
  Sylvia en Cindy tippen ons dat je je polsen onder koud water moet houden en een voetenbadje moet maken. Dit helpt om de temperatuur van je lichaam te verlagen.
 7. Rustig blijven
  Een wijs advies van Ina: “Rustig blijven.” Omdat het veel warmer is moeten we alles wat langzamer en rustiger aan doen. Zo houden we ons hoofd koel.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien