Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Op déze verrassende plek heb je in de winter veel meer last van acne

In de zomer is de kans op acne groter doordat je door de hitte vaak last hebt van een glimmend hoofd. Maar ook in de winter kun je last hebben van acne en dan met name op déze verrassende plek.

En dan hebben we het over je kin en het gebied eronder. Je kin en nek zijn namelijk met dit koude weer dé broedplek voor puistjes.

Advertentie

Bacteriën
Waarom? Nou, in de winter draag je door die kou vaak heerlijke warme (col)truien en wintersjaals. En als je dan door weer en wind op de fiets zit, heb je waarschijnlijk je sjaal zo zitten dat je mond én neus lekker warm blijven. Maar door het ademen wordt je sjaal een beetje warm en vochtig en je gaat vanzelf ook een beetje zweten, waardoor er meer bacteriën op je kin en in je nek komen te zitten. De kans op puistjes wordt hierdoor groter en groter.

Schoonmaken
En dan vergeten we ook nog eens dit gebied goed te reinigen als we ons gezicht schoonmaken. Dus mocht je last hebben van veel acne op je kin en in je nek? Zorg er dan voor dat je iedere avond dit gebied goed schoonmaakt en was regelmatig je sjaal. Zo voorkom je dat ‘ie onder de bacteriën (en foundation) zit.

Beautyvlogger Susan heeft hét product dat puistjes laat verdwijnen gevonden:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Goed Gevoel. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien